Кримська єпархія УПЦ радіє збільшенню прочан після відкриття російського мосту і чекає на «гостей з України»

26.07.2018 19:25 6

Кримська єпархія УПЦ радіє збільшенню прочан після відкриття російського мосту і чекає на «гостей з України»

«Завдяки такій матеріальній події, як відкриття Кримського мосту, збільшилася кількість людей, які мають можливість здійснити подорож до Криму. Це не лише ті, що прагнуть до курортів нашого чудового півострова, а й ті, що прагнуть познайомитися з його історією, у тому числі і з духовною культурою. Серед них ми виокремлюємо туристів, які подорожують за лінією релігійного туризму, але також є значна частка прочан, які прибувають на молитовні поклоніння до кримських святинь, а їх в нас предостатньо», – сказав о. Олександр Якушечкін, додавши, що кількість прочан порівняно з минулим роком збільшилася.
Таку ж тенденцію спостерігають і в Севастопольському благочинні УПЦ (МП): за словами настоятеля Свято-Володимирського кафедрального собору, благочинного о. Сергія Халюти, Херсонес є «центром притягнення всього християнського слов’янського світу», тому туди прибувають прочани з різних країн.
«Ми приймаємо прочан, які у доволі великій кількості прибувають на рятовану Богом Таврійську землю. Звісно, приємно зустрічати прочан з Сербії, Греції, США, країн ЄС, католицького світу. Дуже тішить, коли ми приймаємо прочан з України, незважаючи на всі складнощі перетину кордону, політичні та економічні труднощі, які, на жаль, зараз є у цій державі», – сказав він. За його словами, паломництво на півострів розвивається «незважаючи на санкції та інші перепони», і що до Херсонесу в день святкування хрещення Русі прибувають близько 10 тисяч прочан щорічно.

Нагадаємо, у травні 2018 р. митрополит УПЦ (МП) освятив міст, який з'єднав анексований півострів з Росією.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Євреї та німці відкриють у Дніпрі виставку, присвячену геноциду ромів Идеальный праздник без хлопот от The Catering Наращивание волос с помощью тресс Дизайн интерьера в кафе и ресторанах Только в казино Олигарх автоматы работают на вас!

Публикации