Донецький релігієзнавець подякував главі УГКЦ за допомогу у звільненні його з полону «ДНР» та обговорив шляхи деокупації Донбасу

15.01.2018 16:13 3

Донецький релігієзнавець подякував главі УГКЦ за допомогу у звільненні його з полону «ДНР» та обговорив шляхи деокупації Донбасу

Ігор Козловський прийшов, щоб особисто подякувати главі УГКЦ за всю підтримку, яку він отримував під час перебування в ув’язненні, а також за зусилля задля його звільнення.

«У підвалах я розповідав про вас, про Церкву. Усе це впливало на зміну свідомості моїх слухачів. Зі мною в ув’язнені перебували і кримінальні злочинці, і колишні бойовики так званої ДНР. Проте вони мали багато запитань, адже переживали чимало духовних проблем», – розповів Ігор Козловський.
При цьому він зазначив, що будемо мати проблему з місцевим населенням, адже за роки окупації через постійну пропаганду відбулася зміна свідомості. «Нам потрібно повертати не тільки територію нашої країни, а й територію людських сердець», – сказав релігієзнавець.
Під час зустрічі обговорили також потребу для сучасної України мати проект розвитку.
Верховний архієпископ Святослав заявив: «Коли ми чуємо заклики про відділення окупованих територій, про недоцільність стількох жертв, то наша відповідь на це: ми маємо будувати на межі з окупованим Донбасом не стіни, а мости».
Архієпископ Святослав продовжив: «Сьогодні ми, громадяни України, об’єднані як ніколи раніше. Але ми об’єднані не задля якихось вищих вартостей чи цілей, а проти загарбника. Такий стан не буде тривати постійно. Тому нам потрібний проект розвитку країни, визначений шлях, яким ми спільно мали б іти».
У відповідь релігієзнавець сказав, що, на його переконання, шлях до деокупації Донбасу і повернення Криму лежить через розбудову України: «Дайте Україні збагатіти, щоб був добробут, упевненість у прийдешньому дні й зброя стихне».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Последние новости Кыргызстана на manas.news Решили приобрести скейтборд? 4 рекомендации от специалистов из «Samokat» помогут определиться с выбором Slots City – новый проект для украинских пользователей Русский язык - самый привычный и самый сложный школьный предмет Азартные игры и священное писание

Публикации