На Тернопільщині знайшли заховані в землі старовинні дзвони

15.01.2018 16:13 33

На Тернопільщині знайшли заховані в землі старовинні дзвони

Під час копання траншеї мешканці селища Коропець, що в Монастириському районі Тернопільщини, 12 січня натрапили на заховані в землі два старовинні дзвони. Селяни вважають це чудом, Божим промислом, що саме у різдвяний час віднайдено дзвони, які понад півстоліття тому закликали своїми мелодійними звуками їх предків до храму.

Траншею копали, щоби провести воду самотній жінці. За словами селян, були різні варіанти де її копати, в останній момент вирішили саме так і натрапили на знахідку, — повідомляє сайт "Коропець".

Як розповідає кореспондент РІСУ Дмитро Полюхович, селище Коропець відоме чисельними пам'ятками архітектури. Передовсім це надзвичайно красивий палац графа Бадені, а також дерев'яна церква Успіння Пресвятої Богородиці (1772 р.) та костел святого Миколая (1860 р.).

Після війни у Коропці можна було побачити ще одну сакральну пам’ятку — дивовижної краси дерев’яну церкву святого Миколая, збудовану ще у 1786 році. Храм перебував на обліку як пам’ятка архітектури, але це не зупинило войовничих атеїстів. У 1964 р., відповідно до рішення виконкому Тернопільської обласної ради депутатів трудящих, 8 лютого церкву розібрали.

Як виглядала церква до руйнування

Коли нищили храм, вірні встигли зняти та заховати церковні дзвони. Про це знали лише кілька людей. На жаль, таємницю свого скарбу вони забрали з собою в могилу. Ситуація, як зауважує Д.Полюхович, традиційна. Зокрема, в Сидорові, що в Гусятинському р-ні Тернопілля, теж досі не можуть знайти дзвони, заховані від німців ще за окупації.

Віднайдені дзвони

Віднайдені дзвони

Віднайдені дзвони

Віднайдені дзвони

Віднайдені дзвони

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/69716/

Следующая новость
Предыдущая новость

Соответствие цены качеству Старовинну ікону підмінили у церкві на Тернопільщині Корейские бб-крема - растущая популярность среди украинок! Лазні Львова: традиції та сучасність Священики УПЦ освятили місце під пам’ятник десантникам

Публикации