В УКУ відбудеться Екуменічна молитва за єдність християн та мир в Україні

15.01.2018 15:13 6

В УКУ відбудеться Екуменічна молитва за єдність християн та мир в Україні

В Українському католицькому університеті 22 січня о 17.00 відбудеться Екуменічна молитва за єдність християн та мир в Україні. Організовує захід Інститут екуменічних студій УКУ.

У молитовній зустрічі візьмуть участь представники різних Церков і християнських спільнот Львова.

Місце проведення: каплиця Ап. Йоана Богослова, Філософсько-богословський факультет УКУ (вул. Хуторівка, 35а).

Для учасників заходу передбачена цікава культурно-мистецька програма.

Довідка:

Провідною темою всесвітньої молитовної ініціативи 2018 року є «Твоя правиця, Господи, прославилась у силі» (Вих 15. 7)

Тему цьогорічного Тижня молитов за християнську єдність запропонували Церкви Карибських островів. Історія християнства у цьому регіоні містить парадокс. З одного боку, колонізатори використовували Біблію для того, щоб виправдати підкорення первісного населення, а також людей, яких перевезли з Африки, Індії та Китаю. Багатьох людей знищували, заковували у кайдани і поневолювали, а також змушували до важкої праці. З іншого боку, Святе Письмо стало джерелом утіхи та визволення для багатьох, які страждали від рук колонізаторів.

Сьогодні і надалі Біблія залишається потужним джерелом відради та звільнення, яке надихає багатьох християн Карибів. Багато людей зараз перебувають у складних життєвих обставинах, коли зневажається людська гідність та цінність життя. Тому біблійна історія виходу Ізраїля з неволі, де Господь своєю правицею веде свій народ до вибраної землі, є актуальною для вірних. Вона надихає Церкви спільно проходити крізь різноманітні виклики та прямувати до свободи та єдності у Христі.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/announcements_events/69720/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как получить живые просмотры на Ютубканале Современные услуги печати Успешная товарная биржа PolonEX Купить зажигалку зиппо на bird.in.ua Захоплююче казіно Джокер чекає на вас

Публикации