Для 300 сиріт з Донбасу католики організували реабілітацію в Карпатах і на Житомирщині

13.12.2017 17:13 18

Для 300 сиріт з Донбасу католики організували реабілітацію в Карпатах і на Житомирщині

Програма триватиме 180 днів (6 змін), кожен заїзд розрахований на 50 дітей початкових класів віком від 6 до 10 років. Діти матимуть можливість відпочивати і навчатися протягом місяця в Карпатах, у селищі Яблуниця Івано-Франківської області, та на Житомирщині, в селищі Зарічани, на базах відпочинку «Карітас-Спес».
«Наш табір має насамперед допомогти дитині пройти психологічне розвантаження, знову почати сприймати світ у яскравих барвах, показати майбутні перспективи. Діти відкриють для себе Україну з її справдешньою красою, довідаються про цікаві історичні факти, пізнають культуру та побут країни. Ми віримо в те, що наша програма допоможе сиротам та позбавленим батьківського піклування відчути себе важливими, підняти самооцінку та виховати почуття гідності. Вони зможуть вирости відповідальними громадянами та вдало інтегруватися в суспільстві», – розповідає керівник проекту, генеральний секретар релігійної місії «Карітас-Спес» Римсько-Католицької Церкви в Україні о. Віктор Симон (тел. (044) 278 19 37).
Головним критерієм відбору дітей стали їхні життєві історії. У проекті беруть участь заклади інституційного догляду й виховання дітей Донеччини й Луганщини, зокрема, міста Лиман, Слов’янська, Святогорська, Краматорська, Добропілля, Костянтинівки, Торецька, Великих Новосілок, Волновахи, Маріуполя, Щастя, Новоайдару, Кремінної, Лисичанська й Сєвєродонецька. Дітей повідомляють про заїзди запрошеннями, яке надсилають як безпосередньо закладам, так і установам, яким ті підпорядковані.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Утепление трубопроводов в Киеве Эко-матрасы ортопедические из сена своими руками Все про медичне страхування для іноземців Уверенность в каждом шаге вместе с Киндер мода Во Львове студентов программы по экуменизму обучат менеджменту

Публикации