Два митрополити Вселенського Патріархату прибули до Грузії говорити про Україну

17.06.2018 12:16 3

Два митрополити Вселенського Патріархату прибули до Грузії говорити про Україну

16 червня з візитом до Патріарха Грузії Іллі ІІ прибула делегація Вселенського Патріархату. Про це пише Грузія Online.

Як повідомив «IPN» секретар Патріарха протоєрей Мікаел Ботковелі, в складі делегації – два високопоставлених митрополита Вселенського Патріархату.

Католикос-Патріарх всієї Грузії, Святіший і Блаженніший Ілля II сьогодні мав прийняти їх в Патріархії, передає «Релігійна правда».

«Архиєреї Вселенського Патріархату ознайомлять Святішого з позицією Вселенського Патріарха, пов’язаної з поточними церковними проблемами в Україні», – повідомив отець Мікаел.

За словами протоєрея, архиєреї Вселенського Патріархату 17 червня також візьмуть участь в недільному богослужінні Патріарха Грузії Іллі ІІ.

Вони залишать Грузію 18 червня.

Нагадаємо, раніше Патріарха Грузії відвідав голова Верховної Ради Андрій Парубій. Тоді він обговорив питання щодо підтримки автокефалії України з Президентом Грузії, Головою Парламенту та Святішим Патріархом Іллею ІІ, тому що «підтримка Грузинською Православною Церквою української автокефалії є дуже важливою».

Нагадаємо, що в зв’язку з останніми подіями навколо української Церкви 4 червня патріархію Грузії з одноденним візитом відвідав голова відділу зовнішніх церковних зв’язків російської Церкви, митрополит Іларіон (Алфєєв) з двома супроводжуючими особами. Як пояснили в патріархії, метою візиту було ознайомлення з позицією Російської Церкви щодо останніх подій навколо Української Церкви.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/71495/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности аренды кондо на Пхукете Все о ХГЧ, беременности и материнстве Мнение президента «Евротерминала» Павла Лисицина о ситуации на контейнерном рынке в 2020 году Вебинары, конференции и интенсивы для учителей на одном сайте Характеристика имплантации зубов

Публикации