Архієпископ Російської єпархії Вірменської Апостольської Церкви відсвяткував у Криму 300-річчя єпархії

28.07.2017 19:10 0

Архієпископ Російської єпархії Вірменської Апостольської Церкви відсвяткував у Криму 300-річчя єпархії

На богослужінні, крім представників окупаційної кримської влади, були присутні священики ВАЦ з Криму і Росії, доброчинці та численні прочани з різних куточків півострова.
З нагоди свята, а також 300-річчя заснування Російської і Ново-Нахічеванської єпархії ВАЦ та 200-ї річниці народження видатного митця Івана Айвазовського (Ованеса Айвазяна), до Криму на прощу прибули ансамблі танців "Айаса" та народних інструментів "Акунк" духовно-просвітницького центру "Айордеац тун" Москви.
Перед святковою літургією архієпископ Єзрас освятив хрест, який було встановлено на старовинний храм Сурб Ншан (1358 р.), і поблагословив присутніх.
Привітання від імені окупаційного голови Криму Сергія Аксьонова архієпископу Єзрасу, священикам і вірянам Криму передав "депутат" Державної Думи РФ від Криму Михайло Шеремет. "Дружба Вірменії і Росії має майже тисячолітню історію. Вірмени Криму роблять вагомий внесок у розвиток нашої республіки, у зміцнення миру і міжнаціональної згоди на півострові", – зазначалося у посланні. Присутніх також привітала "голова" Феодосійської "міської ради" Світлана Гевчук.
Архієпископ Єзрас (Мкртіч Нерсісян) відвідував Крим у жовтні 2016 року, зустрівшись з окупаційним головою Криму Сергієм Аксьоновим. У російських ЗМІ цей приїзд назвали "першим пастирським візитом до Криму після його включення до складу Росії". Під час зустрічі архієпископ заявив, що відчув у Криму "дух православ'я, безкінечної любові до Батьківщини, вітчизни, вірності й відданості цим цінностям", і подякував Богові за "надану можливість і велику честь зустрічі на благодатній священній землі нашої вітчизни".
У вересні 2016 року голова Української єпархії ВАЦ єпископ Маркос Оганесян розповів, що кримські парафії духовно підкоряються його єпархії і мають труднощі, характерні для всіх українських релігійних організацій в Криму. До окупації кримські парафії ВАЦ підпорядковувалися Українській єпархії, а священики на богослужіннях молилися за Вірменію і Україну.
Незважаючи на те, що Вірменія розглядає Крим як російську територію, з боку ВАЦ офіційних повідомлень про зміну статусу кримських парафій не було. На сайті Російської і Ново-Нахічеванської єпархії ВАЦ у переліку священнослужителів відсутні кримські священики, а розділ, присвячений Українській єпархії, проілюстрований світлиною монастиря Сурб Хач у Криму.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Играйте в слоты без регистрации Велпатасвир в составе индийских препаратов помогает в борьбе с ВГС всех генотипов Поляки відреставрують низку архітектурних пам’яток Львова Что такое биткоин майнер? Качественные свечи зажигания по выгодной стоимости

Публикации