Не продавати спідню білизну поблизу церков на свята рекомендовано підприємцям Тернополя

17.06.2018 11:16 12

Під час засідання сесії Тернопільської міської ради 15 червня депутати Тернопільської міськради розглядали проект рішення щодо заборони продажу нижньої білизни у неділі та великі свята на ринках та у магазинах обласного центру. Таку пропозицію висунув місцевий священик, депутат від ВО «Батьківщина» Володимир Гринда.

Однак все завершилося лише дорученням рекомендаційного характеру до підприємців не торгувати спідньою білизною поблизу культових споруд.

Нагадаємо, на п’ятничному засіданні сесії Тернопільської міськради Гринда обурився, що на ринку під час Зелених свят торгували спідньою білизною.

Секретар міської ради Віктор Шумада повідомив, що йдеться не про заборону, а про рекомендацію не продавати білизну біля церков. За таке рішення у п’ятницю, 15 червня, проголосували 25 з 40 депутатів.

У коментарі «Громадському радіо» секретар міськради пояснив, як буде виконуватись рішення.

«Рішення як такого не було. Було проголосоване відповідне протокольне доручення, щоб провести роз’яснювальну роботу з підприємцями, які біля культових споруд на викладках продають білизну на свята. Тотальної заборони по всьому місту не буде», – сказав він.

На запитання, як саме буде здійснюватися контроль, Віктор Шумада відповів, що не так багато в Тернополі ринків, які розташовані біля церкви, тому з кількома підприємцями буде проведена бесіда.

На уточнення, чи в дорученні ідеться тільки про жіночу білизну, Шумада відповів, що розглядалося питання загалом про білизну. Віктор Шумада зазначив: «Ніхто не буде дискримінувати білизну».

Разом з тим він зазначив, що покарання для підприємців, які не будуть дотримуватись рекомендації, не передбачене. Про це повідомляє Zaxid.net.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71494/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мужские браслеты из натуральных камней: при покупке двух - третий в подарок Лучшие потолочные светильники в детскую комнату Шторы плиссе – лучший выбор современной хозяйки Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині Заказать грузоперевозки от надежного перевозчика

Публикации