Головний рабин Дніпра і єпископ УПЦ КП проводили в останню путь відомого волонтера АТО

12.02.2018 19:18 3

Головний рабин Дніпра і єпископ УПЦ КП проводили в останню путь відомого волонтера АТО

Проводити в останню путь Леоніда прийшло багато людей різних національностей, віросповідань та соціальних статусів, бо він допоміг тисячам людей і надавав допомогу багатьом благодійним організаціям і військовим підрозділам.
Як повідомляє прес-центр єврейської громади Дніпра, у жалобній церемонії серед інших взяли участь головний рабин Дніпра і регіону Шмуель Камінецький і правлячий архієрей Дніпровської єпархії УПЦ КП єпископ Симеон. Рабин Камінецький зазначив, що Ар’є Лейб (Леонід) Краснопільський своїм життям наочно демонстрував, що «справжня єврейська ідентичність і український націоналізм не тільки поєднуються, але і доповнюють одне одного, і це повинно послужити прикладом для багатьох». У свою чергу, єпископ Симеон підкреслив, що «пишався дружбою з такою чудовою людиною, і що він сумує, українська церква сумує разом з єврейською громадою, бо такі люди, як Леонід Краснопільський, є основою єдиної українського націотворення».
Добрі слова про передчасно померлого друга і герої говорили його побратими і ті, кому Леонід Краснопольський активно допомагав – депутат обласної ради Павло Хазан, представники військових підрозділів, медичних установ, благодійних та волонтерських організацій, парафіяни синагоги, активісти і члени Опікунської ради єврейської громади. Теплі слова про свого друга сказав голова Донецької єврейської громади і керівник «Духовного Центру допомоги євреям Донецької області» Ієгуда Келерман.
Співчуття рідним та слова вдячності покійному від імені міського голови Дніпра Бориса Філатова передав член правління єврейської громади Олег Ростовцев.
Леоніда Краснопольського віддано землі, відповідно до єврейських похоронних традицій на Запорізькому кладовищі в Дніпрі.
Леонід Ігорович Краснопольський (9 лютого 1971, Донецьк — 4 лютого 2018, Дніпро) - український підприємець, дизайнер одягу, волонтер російсько-української війни.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечение наркомании в Киеве Большой выбор красивых и долговечных кроваток в интернет-магазине detyam-shop.com.ua Ламинат самого лучшего качества в Днепре УПЦ КП презентувало відео «90 псалом - молитва воїна та капелана» УПЦ нарахувала 100 тисяч учасників ходи, поліція — 15 тисяч

Публикации