УПЦ КП презентувало відео «90 псалом - молитва воїна та капелана»

14.07.2017 12:30 3

УПЦ КП презентувало відео «90 псалом - молитва воїна та капелана»

Участь к презентації взяли голова СУВД митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, протоієрей Дмитро Поворотний - автор ідеї, старший військовий священик Регіонального управління «Схід» СУВД та Михаїл Москаленко - оператор, режисер.
Митрополит Іоан (Яременко) розповів про службу військового духовенства, яка цьогоріч офіційно стартувала у Збройних силах України. Зараз уже понад 400 священиків УПЦ Київського Патріархату звершують душпастирську опіку в Збройних силах України, Національній гвардії України та Прикордонній службі України. Митрополит зазначив, що цього року після тривалої підготовки у силових структурах почали вводити штатні посади військових священиків. Таким чином, зараз в Збройних силах введено 66 посад капеланів. У липні цього року починається друга черга введення штатних посад військових священиків. На даний момент 106 священиків влаштовано на ці посади.
Широкому загалу було продемонстровано відеоролик «90 псалом - молитва воїна та капелана», у якому військові священики (капелани), перебуваючи на позиціях в зоні проведення АТО, читають 90-й псалом.
Протоієрей Дмитро Поворотний розповів, що ідея кліпу виникла спонтанно під час поїздки на схід України: «Ми проїхалися по всій лінії розмежування від Щастя до Маріуполя та Павлополя і там, де ми зустрічали священика, там знімали відео. Чому ми використали 90 псалом? А тому, що це найбільш вживана молитва, яку виголошують на передовій. Ця молитва вчить, як покладатися на Бога. У відео показано різних священиків: є старші, є молодші, є показні, є й не дуже. Але це священики, які від щирого серця несуть слово життя там, де панує смерть. Вони не беруть до рук зброї. Слово Боже – це основна їхня зброя. Ми бачили військового священика отця Юрія, який отримав контузію під час служби і вже з 2014 року майже без виїзду перебуває в зоні зіткнення. Також тут двоє священиків, які були в полоні. Тобто це дуже важка і відповідальна праця. Цим кліпом ми хотіли показати, що, не зважаючи ні на що, УПЦ Київського Патріархату виконує свій обовʾязок перед Батьківщиною і перед Богом».
Митрополит Іоан також анонсував цьогорічну хресну ходу в день державного свята Хрещення Київської Руси-України 28 липня, де вперше організованою ходою вулицями Києва разом з віруючими пройдуть військові священики та ветерани АТО. А також анонсував і військово-цивільну Холодноярську прощу, яка наприкінці серпня цього року відбуватиметься на Черкащині за участі української громадськості, духовенства та військових Збройних сил України.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Зимняя женская обувь для вашего комфорта Где купить бутсы в Киеве? Качественные услуги в строительстве и инженерии Сайт Владимира Мунтяна: философия из первых уст Выдающийся деятель из мира политики

Публикации