Голова Парламентської асамблеї ГУАМ виступив з публічною лекцією в академії УПЦ КП

23.03.2018 22:05 9

Голова Парламентської асамблеї ГУАМ виступив з публічною лекцією в академії УПЦ КП

Цього разу публічну лекцію «Майбутнє Європи з позицій моральних цінностей» прочитав народний депутат України шести скликань, голова Парламентської асамблеї ГУАМ (регіональне політичне об'єднання Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова), член Парламентської асамблеї України та Республіки Польща, доктор політичних наук Анатолій Сергійович Матвієнко.
У своєму виступі А. Матвієнко, зокрема, звернув увагу, що в основі повоєнного концепту об’єднаної Європи лежали передусім не економічні мотиви, а християнські цінності примирення та прощення. Саме від того, чи залишаться ці та інші моральні цінності домінуючими в Європейському Союзі, і залежить майбутнє Європи.
Парламентар та науковець зупинився також на причинах сучасного ускладнення відносин нашої країни з Польщею та Угорщиною. Окрему увагу було приділено питанням формування в Україні та Європі ціннісно-орієнтованої еліти, а також таких загальноєвропейських проблем еліт як популізм та «прагнення ренти».

Голова Парламентської асамблеї ГУАМ виступив з публічною лекцією в академії УПЦ КП

Полемічний стиль публічної лекції викликав багато запитань у присутніх, на які Анатолій Матвієнко відповідав більш як годину.
Раніше публічні лекції у Київській православній богословській академії прочитали історик Олександр Палій, публіцист Сергій Грабовський, фахівець з комунікацій Лідія Смола, доктор фізико-математичних наук і перекладач Максим Стріха, фінансист Олександр Сугоняко, народний депутат України та доктор економічних наук Михайло Довбенко.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Иконостас по индивидуальному заказу и коллекция готовых изделий Любовная магия и привороты Сибирского мага Выбор нового аккумулятора для смартфона Компания, завоевавшая доверие азартных игроков! Учим английский на солнечной Мальте

Публикации