Міжнародний семінар, присвячений Католицькій Церкві, провели в Київському національному університеті

23.03.2018 23:05 3

Міжнародний  семінар, присвячений Католицькій Церкві, провели в Київському національному університеті

Семінар відбувся з ініціативи Центру латиноамериканських та іберійських досліджень «Casa Iberoamericana» кафедри нової й новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Його підтримали «Українська Асоціація американістики» й «Асоціація іспаністів України».
У заході взяли участь науковці з Києва, Львова, Харкова, Миколаєва та члени католицької місії ad gentes cвятих Адаукта й Мельхіора, до якої входять віряни з Іспанії, Італії й Польщі.
Зі вступним словом до присутніх звернувся декан історичного факультету професор Іван Патриляк. Він наголосив, що активний розвиток відносин між Україною та країнами Латинської Америки «дає підстави для обережного оптимізму» щодо дослідження історії цього континенту загалом і Католицької Церкви зокрема.
Під час конференції було розглянуто низку актуальних тем: роль Католицької Церкви у збереженні автохтонної спадщини й культурної самобутності Латинської Америки; «нову євангелізацію» як місійну відповідь Церкви на кризу віри в Латинській Америці; Світові дні молоді в Латинській Америці; роль ватиканської дипломатії у звільненні кубинських опозиціонерів режиму Кастро (2003–2011).

Міжнародний  семінар, присвячений Католицькій Церкві, провели в Київському національному університеті

Учасники жваво обговорювали кожну тему, розглядали наукові, філософські та моральні аспекти.
Ця зустріч – перша з циклу науково-практичних семінарів, присвячених ролі Церкви й релігії в Латинській Америці. Доцент кафедри нової й новітньої історії зарубіжних країн Наталія Шевченко, одна з організаторів проекту, розповіла, що в найближчих планах — заходи з аналізом протестантських течій, православ’я, ісламу й ролі так званої «народної» релігії в сучасних латиноамериканських суспільствах.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Строительные люльки ZLP – 630 с полной комплекцией Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали Как выбрать надежное такси в Киеве Универсальное и комфортное онлайн казино Для надлежащего уровня обслуживания покупателя необходимо современное оборудование

Публикации