Віряни ПЦУ на Вінничині звинувачують поліцію і суд у співпраці з Московським Патріархатом

11.10.2019 16:51 6

На Вінничині обурені віряни Православної Церкви України пікетували поліцію. Це вже вдруге вони вийшли на пікет. Причиною всенародного гніву є рішення суду про усунення директора департаменту з питань релігії Ігоря Салецького. Про це повідомляє Znaj.ua з посиланням на "33-й новини".

Правоохоронці, нібито, в його діях побачили правопорушення. І коли можливості юриспруденції вичерпалися, вони почали застосовувати нові методи, що і викликало хвилю обурень. Віряни почали відстоювати право на свободу слова, на можливість молитися українською мовою і щоб взагалі існувати у власній державі.

Сніжана Чубенко, адвокат, вона розповіла, що людей мало бути більше, але водії "раптово" відмовилися вести людей із прилеглих сіл.

"Люди справді бояться "тітушок". Але цьому пора покласти край, – каже Сніжана Чубенко — В процесі переходу до ПЦУ нині перебуває 30 громад. Ще 64 стоять на черзі. Закон не працює, вже має вирішуватися на рівні держави. Поліція не бачить цього закону, і заявляє Салецькому, що він не має права реєструвати громаду, бо в статуті церкви Московського Патріархату записано, що збори вважаються дійсними тільки тоді, коли їх благословив патріарх… І байдуже, що у тому законі написано, що ніхто не має права впливати на думку людей. Поліція відверто зайняла позицію Московського Патріархату", - розповіла Сніжана.

Віряни звинувачували поліцію в тому, що вони давали присягу Україні, а самі ходять до московської церкви, охороняють "тітушок" та віряни платять податки, а правоохоронці служать попам московським. Люди увесь час кричали "Ганьба!" та вимагали від начальника відділу охорони публічного порядку підполковника поліції Василя Стаховського коментувати ситуацію.

Пікетувальники так і не отримали бажаних відповідей, начальник поліції коротко прокоментував, що вони не втручаються в релігію.

"Ви згадуєте про суд, але звинувачуєте працівників поліції! А ми забезпечуємо порядок у всіх конфліктних питаннях!” – казав він.

Після цього обурені віряни направились протестувати під місцевий суд у Вінниці.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/77421/

Следующая новость
Предыдущая новость

У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст. Доставка букетов по городам Украины Казино, которое не может вам не понравиться Сотни видов напольного покрытия от мировых брендов Психолог, который поможет вам в разных ситуациях

Публикации