Глава Елладської Православної Церкви 12 жовтня особисто озвучить рішення Собору щодо ПЦУ

11.10.2019 14:51 3

Глава Елладської Православної Церкви 12 жовтня особисто озвучить рішення Собору щодо ПЦУ

Сьогодні завершується чергове засідання Собору Елладської Православної Церкви – вищого керівного органу Церкви. У порядку денному на ньому не було розгляду питання про визнання ПЦУ. Однак, вже на 9:00 12 жовтня Глава Собору і Предстоятель Церкви Греції Блаженніший Архиєпископ Єронім скликає позачергове засідання Собору Елладської Церкви і на ньому особисто озвучить українське питання.

Таку форму обрано задля дотримання певних процедурних традицій.

Як РІСУ інформувала, «українське питання» вже було заслухане Постійним Синодом Церкви Греції, який взяв до відома звіти двох синодальних комісій щодо питання української церковної автокефалії.

Синод констатував, що Вселенський Патріарх має право проголошувати автокефалію Помісних Церков (в той час, як РПЦ наполягає, що необхідно це робити лише за наявності згоди всіх Помісних Церков).

Також Синод ЕПЦ підтвердив право та привілей архиєпископа Єроніма одноосібно займатись питанням визнання ПЦУ. Проте, нагадаємо, першоєрарх вирішив розділити з усіма єрархами ЕПЦ відповідальність за прийняте рішення.

Греція.png

Якщо архиєпископ Єронім рекомендуватиме визнати ПЦУ, у Собору єрархії Елладської Православної Церкви немає причин його не підтримати. Рішення Собору є дійсним, якщо воно схвалено більшістю голосів.

За інформацією Сerkvarium, Елладська Церква є найбільш законодавчо захищеною Церквою від будь-якої агресії РПЦ на території Греції.

Це особливо важливо у час, коли чиниться великий тиск з боку УПЦ (МП). Нагадаємо, до Афін на третій день Архиєрейського Собору Грецької Церкви прибули представники УПЦ МП, які роздавали грецьким єпископам книжки про нібито силові захоплення в Україні Церков УПЦ (МП) на користь ПЦУ.

Брошуру під назвою "Зворотна сторона Томосу" видала проросійська "Спілка православних журналістів". Її навіть переклали грецькою мовою. На обкладинці книжки написані фрази на кшталт "Томос приніс громадянську війну" та "Безбожники відібрали храм".

Делегація УПЦ МП має намір пробути в Афінах до обіду суботи — час, коли Елладська Православна Церква вирішуватиме питання про визнання ПЦУ.

Але сьогодні, як повідомила у соцмережі журналістка Неллі Ковальська, яка перебуває на місці події, представників УПЦ МП не впустили на церковне подвір'я, де вони вчора роздавали книжки.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/77419/

Следующая новость
Предыдущая новость

Фонд “Папа для України” надав 500 тисяч євро на проекти відбудови Донбасу та соціального захисту переселенців Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни Самый большой выбор напольных покрытий со скидками Скупка золота и антиквариата – профессиональная оценка экспертом Новини Квебеку: Верховний суд виступив на захист онлайн казино

Публикации