Виставка сучасних ікон сьогодні відкривається у Києві

10.11.2018 4:50 3

Виставка сучасних ікон сьогодні відкривається у Києві

9 листопада в музеї Лесі Українки відкрилася виставка сучасних ікон. Виставка отримала назву «Ікона як мистецтво» і представляє роботи сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» .

Відкриття виставки відбудеться о 18.00 в музеї Лесі Українки (вул. Саксаганського, 97).

Музей працює з середи по понеділок з 10.00 до 17.00. Вівторок вихідний. Виставка триватиме до 26 листопада.

До експозиції увійшли близько 70 робіт у різноманітних техніках: від традиційної яєчної темпери до гарячої емалі та розписаного мармуру.

Перлиною експозиції вважають «Тайну вечерю» – роботу, що поєднала в собі глибокий зміст цього сюжету, осмислений багатьма поколіннями християн та незвичні для іконопису матеріали – гарячу емаль, кольоровий метал.

Іконописці майстерні «Небо на землі» культивують естетичний принцип сучасності ікони, що створюється для сучасної людини: ікона не може бути механічною копією старовинних зразків, як і молитва, що іде від серця, не може пролунати однаково двічі. Існуючі канони зовсім не обмежують. Навпаки! Вони надихають на нові пошуки в ім'я Христове.

ікона-як-мистецтво-w.jpg

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/sacral_art/73420/

Следующая новость
Предыдущая новость

Торговые полки и стеллажи, готовые модели и под заказ в Киеве Курс валют – выгодный обмен в Днепре В УАПЦ нова криза: Буковинська єпархія припинила поминання предстоятеля Дизайн интерьеров квартир и домов в Украине от Design Evolution Услуги кремации в Киеве

Публикации