Ветерани України пропагують астрологію, греко-католицький "центр нашої духовності і віри" та захищають УПЦ (МП) від "створення так званої Помісної Церкви"

25.09.2018 1:53 0

Ветерани України пропагують астрологію, греко-католицький

«Сьогодні ми є свідками дуже небезпечної конфронтації в українському суспільстві на релігійному ґрунті. У засобах масової інформації вона подається як боротьба української віри, Церкви «Київського патріархату» проти віри ворога, Церкви агресора, тобто «Московського патріархату»... Спостерігаючи нагнітання подібної тенденції, ми, ветерани Другої світової війни, інших воєнних конфліктів, учасники бойових дій, інваліди, учасники війни, ветерани праці, пенсіонери, не можемо стояти осторонь та маємо заявити, що абсолютна більшість з нас, ветеранів, йдуть у Церкву не для того, щоб продемонструвати свою належність до певного патріархату – ми йдемо до Бога, заради отримання у тій Церкві, до якої звикли, духовної підтримки у збереженні своїх духовних цінностей – миру й злагоди у суспільстві», – йдеться у зверненні.
У зв’язку з цим автори звернення висловили свою підтримку духовенству УПЦ (Московського Патріархату), адже «представники її єпископату, духовенства та пастви здійснюють систематичну та значну програму з духовної опіки та матеріальної допомоги українським ветеранам, учасникам війн, ветеранам праці та пенсіонерам».
Обурливою для авторів звернення також є спроба «створення паралельної релігійної організації так званої Помісної Церкви», через що вони просять Константинопольський Патріархат, який, власне, ініціює створення канонічної автокефальної Церкви в Україні, «зважити на високий духовний авторитет і плідне служіння» УПЦ (МП) та «запобігти зазіханню на її канонічний статус у нашій українській державі».
Звернення підписане "Мирянами Української Православної Церкви" без конкретних прізвищ. Текст оприлюднив Михайло Крисько, який керує Фейсбук-сторінками "Ветерани України", "ПС партія Справедливість" та є активістом в "Об'єднані ліві і селяни". На своїй персональній сторінці Михайло Крисько популяризує греко-католицьку Зарваницю як "центр нашої духовності і віри", а також "цитаты про каждый знак Зодиака", з чого видно, які цінності сповідує цей мирянин УПЦ (МП).

Ветерани України пропагують астрологію, греко-католицький "центр нашої духовності і віри" та захищають УПЦ (МП) від "створення так званої Помісної Церкви"

Фото superwebsite

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Офисная мебель для руководителя - приобретайте лучшее без ограничений! Качественная чистка вашего ПК Безопасный высококачественный гемблинг Алматы – удивительный город контрастов Диагностика состояния зубов – первый этап, который необходимо пройти перед началом лечения

Публикации