Вандали осквернили свастикою ханукію на Контрактовій площі у Києві

15.12.2017 17:35 3

Вандали осквернили свастикою ханукію на Контрактовій площі у Києві

У Києві осквернили встановлений на честь свята семисвічник (менору), який має таке саме сакральне значення для єврейського народу, як тризуб – для українців. Про це заявив почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков у Facebook, повідомляє Гордон.

"Вандали осквернили свастикою встановлену на честь свята ханукію на Контрактовій площі в Києві. Винуватців має бути покарано, тому я обов'язково звернуся до правоохоронних органів. Прошу вас, поважаймо одне одного, а також шануймо культуру та історію всіх народів. Пам'ятайте, світ зникне не тому, що багато людей, а тому, що багато нелюдів", – підкреслив він.

У 2017 році єврейське свято Хануку відзначають із вечора 12 грудня до вечора 20 грудня. Свято було встановлено у II столітті до н.е. на пам'ять про звільнення Єрусалимського храму й очищення його від ідолів після вигнання греко-сирійських військ.

Протягом восьми днів свята заведено запалювати свічки в ханукії (менорі). Першого дня запалюють одну свічку, другого – дві, і далі до восьми.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/69395/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выиграть в Пари Матч игровые автоматы businesslink.org.ua? Игровые автоматы Золотой кубок – лучшее решение для вашего старта Выбор автомобильных дисков Самый загадочный алкоголь - абсент Мемориальные комплексы из гранита

Публикации