В Карпатах і біля Одеси вандали зруйнували поклонні хрести

21.08.2017 16:27 3

В Карпатах і біля Одеси вандали зруйнували поклонні хрести

Невідомі особи жорстоко зрубали святиню, порубавши її на шматки та піддали спаленню. Мукачівська єпархія УПЦ висловила обурення з цього приводу.
Доступ до молитовного вшанування хреста був відкритий для всіх. Більше того, щороку, напередодні загальнодержавного свята Дня незалежності України, біля вказаного поклонного хреста звершувався святковий молебень за мир в Україні. Учасниками моління були сотні осіб, серед яких і люди з обмеженими можливостями, молодь, вірники й духовенство.
8-метровий поклонний хрест на Полонині Руній був встановлений 4 роки тому, 15 серпня 2013 року, на висоті 1486 метрів, в рамках святкування 1025-ї річниці хрещення Київської Русі. 21 серпня того ж року хрест був освячений керуючим Мукачівською єпархією УПЦ архієпископом Феодором.

Крім того, у ніч з 15 на 16 серпня 2017 року, невідомі вандали спиляли поклінний хрест на в'їзді до Одеси з боку Таїровського кладовища. Одеська єпархія звертається до відповідних правоохоронних органів "з настійною вимогою - припинити потік злочинів і захистити конституційні права віруючих Одещини".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Популярные молодёжные бренды: принт на одежде Streetwear Большую серебряную ханукию в Днепре измерили для «Книги рекордов Гиннесса» Мінкульт закликає УПЦ пояснити чергову співпрацю її митрополита з владою "ЛНР" Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе. Скупка золота и антиквариата – профессиональная оценка экспертом

Публикации