У День прапора у Львові відбудеться екуменічна молитва за героїв України

21.08.2017 15:42 6

У День прапора у Львові відбудеться екуменічна молитва  за героїв України

У День Державного Прапора та напередодні Дня Незалежності України на Личаківському кладовищі вшанують світлу пам’ять Героїв України, які відділи своє життя за кращу долю і незалежність нашої держави. Про це повідомляє ЛМР.

«Надзвичайно важливим є розуміти, хто заслужив для нас визволення, про яке ми мріяли дуже довго. Воно далось нам кров’ю, життям наших Героїв. І тому гідно й достойно, що кожного року ми збираємось на заупокійній молитві на Личаківському кладовищі, дякуючи Богові за дар життя наших захисників, тих людей, яким було небайдуже. Надзвичайно важливим є це повідомлення й для нас – бути небайдужими, тому що байдужість вбиває, присипляє, не дає можливості розвиватись. Мужні Герої, які віддали свої життя за збереження цілісності нашої держави, є скарбом для нас, і ми збираємось у цей день, щоб не забувати про цінність та велич їхнього подвигу. Ці люди зробили Україну іншою, наша ж місія – продовжувати розвивати те благодатне зерно, яке вони посіяли, дякувати їм за дар Незалежності», – зазначив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

Так, об 11.00 год. біля меморіалу воїнам Української Галицької Армії відбудеться покладання квітів та поминальне віче. Об 11.20 год. урочисто покладатимуть квіти і запалюватимуть лампадки до могил загиблих в АТО на полі почесних поховань №76. Відтак, отці відслужать екуменічну панахиду. Опісля, об 11.50 год. на полі почесних поховань №67 покладатимуть квіти до могил Героїв, які загинули під час Революції Гідності, генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка та борців за волю України.

«Відзначаючи 26-ту річницю Незалежності України, пригадуємо подвиг Героїв рідної землі. Заради гідного майбутнього нашої держави вони пожертвували своїми життями. Державний стяг над їхніми могилами – це живий символ безсмертя духу, а спільна молитва – вияв віри в Божу ласку, а також поваги і любові до мужніх захисників України», – наголосила в. о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР Марія Пилипчук.

У Львові в День Прапора також відбудеться урочиста церемонія підняття національного стягу та бойових прапорів, які перебували в місяцях дислокації військових частин Львівщини під час проведення антитерористичної операції.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Фирменная обувь именитого бренда L'CARVARI Магазин качественной европейской обуви Почему так популярны курорты Болгарии? Куда лучше отправиться отдыхать туром? Печать футболок на заказ

Публикации