«Ісламську державу» створили спецслужби РФ, - муфтій ДУМУ

17.11.2018 16:10 0

«Ісламську державу» створили спецслужби РФ, - муфтій ДУМУ

За словами муфтія Духовного управління мусульман України «Умма» Саїда Ісмагілова, існують відомості про причетність спецслужб РФ до формування збройних ісламістських організацій, в тому числі і Ісламської держави.

За його словами, найбільше людей, а головне офіцерів, приїхало воювати за ІГІЛ саме з РФ. Другою мовою після арабської в цьому угрупованні є російська. Кілька тисяч бойовиків – за тими даними, які відомі на сьогоднішній день, це росіяни. Більшість з них або військові, або колишні військовослужбовці.

Ще одним доказом російського сліду в ІГІЛ муфтій Ісмагілов вважає ведення ісламістами бойових дій проти опозиції президента Сирії Башара Асада. Ісмагілов також підкреслив, що сирійці спочатку знали про створення ісламістського угруповання силами Росії.

«Коли я спілкуюся з сирійцями і задаю їм питання, як цей анклав міг взагалі з’явитися, то мені відповідають: так це ж росіяни створили! Тобто у місцевого населення немає ніяких ілюзій з приводу того, хто насправді стоїть за терористами», – підсумував Саїд Ісмагілов. Про це повідомляє Еtcetera.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/73548/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сотни видов напольного покрытия от мировых брендов Угловые кухни: индивидуальное производство мебели под заказ Где найти профессионального фотографа интерьеров в Киеве? Пенопласт по низким ценам в Харькове Партии с денежными призами на кону

Публикации