Єпископ і духовенство УПЦ КП благословили воїнів і поліцію у Києві та Житомирі

24.08.2017 0:24 18

Єпископ і духовенство УПЦ КП благословили воїнів і поліцію у Києві та Житомирі

В урочистостях в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського взяли участь військові священики Андрій Гуль та Юрій Казміренко. Отець Андрій звернувся до присутніх зі словом привітання, побажавши офіцерам бути вірними своїй присязі, залишатися завжди мужніми й сильними у будь-яких випробуваннях. Капелани окропили військовослужбовців святою водою.
На урочисту церемонію випуску привітати офіцерів запасу приїхали гості, серед яких директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров, директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної і гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, заступник голови Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації Олена Горпинченко, перший проректор Київського національного університету будівництва і архітектури Денис Чернишев, а також представники ректоратів вищих навчальних закладів України.
Єпископ і духовенство УПЦ КП благословили воїнів і поліцію у Києві та Житомирі
Під час заходу випускники продемонстрували стройову, тактичну підготовку та основи рукопашного бою. Закінчився захід концертом у виконанні військового оркестру.
21 серпня єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, ієрарх УПЦ КП, у супроводі клірика Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира ієрея Іоана Сопронюка та особистого секретаря Марка Карповця, відвідав Головне управління Національної поліції України у Житомирській області. Керуючий Житомирською єпархією, взяв участь у церемонії складання присяги поліцейськими слідчого управління.
Єпископ Паїсій звернувся зі словами привітання до поліцейських слідчого управління, які склали присягу на вірність Україні та відзначив важливість цього кроку в їхньому житті, а також побажав трудитися для блага України. Після чого архіпастир окропив освяченою водою усіх присутніх.
Єпископ і духовенство УПЦ КП благословили воїнів і поліцію у Києві та Житомирі
Того ж дня, 21 серпня, на території Михайлівського Золотоверхого монастиря Києва відбулася урочиста подія за участі воїнів Національної гвардії України. Еліта нацгвардії у святковому однострої вишикувалися на площі перед Михайлівським собором, щоб отримати благословення перед проходженням парадним розрахунком у День Незалежності України головною вулицею столиці.
Головний військовий священик НГУ протоієрей Іван Михайлишин розповів, що командування Київського північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України звернулося з пропозицією до Управління військового духовенства благословити гвардійців НГУ перед проходженням парадним розрахунком у день Незалежності України. «Ця подія важлива як для Церкви, так і для Національної гвардії. Ми спільно помолимося, попросимо у Бога благословення на гарний прохід строєм головною вулицею столиці», - говорить о. Іван Михайлишин.
На території Золотоверхої обителі гвардійців вітав намісник архієпископ Вишгородський Агапіт. «Сьогодні ми зібралися, щоб помолитися за нашу державу Україну, за наше славне військо і для того, щоб ви отримали Боже благословення напередодні великого свята Дня Незалежності України», - сказав владика. Архієпископ Агапіт передав вітання всьому українському воїнству від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та побажав воїнам здоров’я, а головне сили духу для того, щоб вірно служити Українській Державі і захищати її від ворогів.
Очолив молитву благословення для гвардійців митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Звертаючись до гвардійців, голова "військового" відділу УПЦ КП передав вітання від усіх військових священиків УПЦ Київського Патріархату, які звершують своє служіння у всіх силових структурах України. «26-та річниця незалежності нам нагадує, що кожного року ми все далі і далі відходимо від московського ярма. З нами пам’ять князів – великих будівничих Київської Руси. З нами пам'ять і приклад великих гетьманів України, які боролися і виборювали свободу і державність нашого народу. Пам'ять ватажків повстань за свободу Гайдамаччини, Коліївщини, Холодноярського повстання. Зараз, коли ми уже 26-й рік маємо цей великий дар від Бога – свою державу – найбільшу повагу і довіру свого народу мають воїни і Церква. Тому не випадково, що цього року служба військового духовенства розпочала свою діяльність і у вашій структурі. Ми пишаємося, що маємо можливість серед вас служити своєму народу. Закликаємо Боже благословення, щоб ви якомога краще звершували своє служіння і свою присягу. Разом ми переможемо будь-якого ворога» - сказав владика.
Митрополит Іоан наголосив, що парад військ, який відбудеться у День Незалежності в Києві, в першу чергу, призначений для того, щоб утвердити віру народу в те, що українська армія міцно захищає його і твердо боронить кордони України.
Після урочистого молебню митрополит Іоан разом з архієпископом Агапітом та військовими капеланами, які йому співслужили, окропив усіх гвардійців та командування НГУ на площі освяченою водою.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Элитная косметика 3lab Светодиодные лампы Эдисона – новинка с ретро дизайном Где остановиться в Текирове: выбираем отель Вулкан казино — развлечения для каждого Кальяны Amy — европейское качество и восточный колорит

Публикации