Єпархіальні збори Тернопільської єпархії УАПЦ обрали нового єпископа

27.09.2017 18:19 9

Єпархіальні збори Тернопільської єпархії УАПЦ обрали нового єпископа

Участь у засіданні єпархіальних зборів, окрім митрополита Макарія, взяли кандидати на посаду правлячого архієрея Тернопільською єпархією: владика Герман, архієпископ Чернівецький і Хотинський, владика Тихон, єпископ Одеський і Чорноморський і владика Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський. Владика Роман, митрополит Вінницький і Брацлавський, за станом здоров’я не зміг прибути на єпархіальні збори.
Під час таємного голосування на засіданні єпархіальних зборів більшістю голосів обрано єпископа Одеського і Чорноморського Тихона (Петранюка).

Призначення єпископа Тихона (Петранюка) керуючим Тернопільською єпархією відбудеться після погодження його кандидатури архієреями УАПЦ.

Слід зазначити, що в усталеній практиці традиційних українських конфесій України (УПЦ (МП), УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ) єпископа обирають члени Синоду єпископів. Практика обрання єпископа священиками і мирянами (з наступним затвержденням його кандидатури вищим церковним керівництвом) притаманна древній Церкві. Ця традиція була втрачена з поступовим посиленням ролі єпископату в Церкві.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вчимо англійську швидко та ефективно Основые тренды в тайской косметики 2018 Громаду Жовкви сколихнула неповага церкви УПЦ до загиблого в АТО бійця Кардинал Леонардо Сандрі: «Любов до правди не дозволяє нам прийняти мовчання щодо ситуації в Україні» Купить носки оптом

Публикации