Кардинал Леонардо Сандрі: «Любов до правди не дозволяє нам прийняти мовчання щодо ситуації в Україні»

14.07.2017 11:28 3

Кардинал Леонардо Сандрі: «Любов до правди не дозволяє нам прийняти мовчання щодо ситуації в Україні»

Говорячи про ситуацію в Україні, посланець Папи Франциска зазначив, що «на людському та християнському рівні любов до правди, яку апостоли доручили нам, не дозволяє нам прийняти мовчання щодо ситуації в Україні, на страждання, завдані сотням тисяч людей». «Ми не можемо робити вигляд, що не бачимо вдів і сиріт, дітей, які мають складний доступ до продовження навчання, і які виросли, більше слухаючи час, поділений пострілами мінометів, аніж звуки шкільного дзвоника, пенсіонерів, які ледве виживають…», – додав кардинал Леонардо Сандрі.
«Ми не хочемо, – продовжив префект, – змиритися перед застоєм міжнародної спільноти, перед зневірою до поваги договорів, які свого часу були укладені, та разом з цим часто і систематично порушені. Ми хочемо миру і хочемо бути готовими пройти шляхом примирення, який слід пройти разом, а не самотужки».
Він пригадав, що Папа Франциск, звертаючись до українських єпископів, греко-католицького та латинського обрядів у лютому 2015 року, доручив їм одне завдання: «Сенс справедливості та правди перед тим, як бути політичним, є моральним. Тому це є завдання, що повірене також і вашій відповідальності пастирів. Що більше ви будете вільними служителями Церкви Христової, то більше, попри вашу бідність, ставатимете захисниками родин, бідних, безробітних, слабких, хворих, стареньких пенсіонерів, людей із особливими потребами, біженців».
«Всесвята Мати Божа, Пресвята Богородиця, яку за кілька днів ми вшановуватимемо у Всеукраїнській прощі до Зарваниці, простягни свій покров над нами і виблагай для нас у свого Сина дари утішення та зцілення від внутрішніх ран. Поможи нам пам’ятати історію народу цієї нації, України, в якій не бракувало сторінок страждання, які її укріпили свідоцтвом віри, більш автентичної та щирої», – молився кардинал на завершення.
Напередодні, під час спілкування з журналістами у студії «Живого ТБ» 12 липня у Києві, кардинал відзначив, що «такі постаті, як патріарх Йосип Сліпий допомогли Вселенській Католицькій Церкві пізнати Східні Католицькі Церкви. Разом із ним народився новий імпульс до відродження і зростання Української Греко-Католицької Церкви».
Кардинал розповів, що познайомився з греко-католицьким патріархом Йосифом, коли ще був молодим. «Святий папа Іван ХХІІІ представив його тоді всій Церкві як великого героя віри. І як такий він був усіма визнаний. Він був героїчною постаттю, перед якою ми всі схиляємо наші голови», – наголосив кардинал Леонардо Сандрі.
«І ви, східні католики, разом із наслідниками патріарха Йосифа - кардиналами Мирославом Іваном Любачівським і Любомиром Гузаром даєте свідчення віри через переслідування і пролиття крові», – додав він.
Як повідомлялося, в Україні з пастирським візитом з 11 по 16 липня перебуватиме кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації Східних Церков.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Украинский Вулкан - где выбрать лучший вариант? Все про медичне страхування для іноземців Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков SlotoKing – позитивное казино для выигрышей Мотоблок - верный друг и помощник в хозяйстве

Публикации