Циркові артисти виступають з християнською програмою на лінії фронту

14.05.2018 12:45 9

Циркові артисти виступають з християнською програмою на лінії фронту

У буденний час вони – професійні циркові артисти та аніматори, у вільний – складають «казковий» інвентар до валіз й прямують туди, де діти не дивуються звукам вибухів та вже звикли бачити військові гелікоптери у піднебессі.
Пастор Олександр Косенко, батько п’ятьох дітей, шахтар у м. Димитров Донецької області, сприяв приїзду волонтерів у місто. Його дружина Валентина Косенко каже: «А условия действительно нечеловеческие, когда люди по 14–18 часов работают, не выезжая с шахты, или на сутки берут смену. Дети их уже привыкли, они видят отцов либо спящими, либо уходящими на работу».
У Олександра та Валентини нині почесна місія – приймати гостей з Харкова, які приїхали з благодійним виступом для місцевих дітей. Мирноград – перший у квітневому турі фокусників у прифронтовій зоні. Потім – Покровськ, Вугледар, Володимирівка, Пречисте, Маріуполь. Вистави артисти організовують у сумісництві з місцевими протестантськими церквами. Підтримати дітей.
«Позитив шоу» – професійні артисти. Поза благодійністю працюють аніматорами. Перевтілюються у супергероїв та мультяшних персонажів. Наприклад, саксофоніст на колесах – клоун Арбузик – ще й теолог і пастор. Вважає: радувати людей – не професія, а стиль життя.

В’ячеслав Кучеренко – музикант, пастор: «Я думаю, что не может быть вообще христианина без чувства юмора. К нашей реальности без юмора вообще нельзя подходить. Мир – он испорченный. С одной стороны, ты к нему относишься с печалью, с любовью, с другой – чтобы избежать острых углов, приходится просто шутить».
Олександр Морока – ілюзіоніст: «Було дуже важко – що ти скажеш, як ти скажеш. Коли я назвав ім’я Ісуса Христа, вже не пам’ятаю, в якому розрізі це було, у них немов би якась завіса в серцях роздерлась, це було як фонтан. Але ми побачили, як інших людей аж покоробило».
Тож відтепер «Позитив шоу» – це і весела програма, і серйозні теми. Артисти креативно, мовою дітлахів розповідають про Божу любов, недосконалість людського серця, прощення.
Маргарита Антонець – художниця: «Дуже приємно тут виступати, тому що діти – вони настільки відкриті, сприймають все шоу, їм все цікаво. Всі дуже активні. І це надихає далі служити».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В УГКЦ вперше відбувається літня школа лідерів мирянських спільнот і рухів Библия на любой вкус по выгодным ценам Куда поехать отдохнуть в России Вячеслав Кантор - защитник всего человечества Твойслот как один из информационных азартных ресурсов

Публикации