Церкви та влада України відзначають 1030-річчя хрещення Київської Русі

27.07.2018 16:38 9

Церкви та влада України відзначають 1030-річчя хрещення Київської Русі

19 липня відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі, під час якого представники влади та релігійних організацій обговорили питання проведення урочистостей у дні ювілейних святкувань.
Зокрема, офіційні урочисті заходи розпочнуться о 8.30 (Маріїнський палац, площа Конституці, потім, на 11.30 (орієнтовно), запланована хода "Молитва за Україну" (до Софійської та Михайлівської площ); 13.00 - виступ президента України (Володимирська гірка, пам'ятник князю Володимиру Великому).
Заходи з нагоди 1030-річчя хрещення Русі триватимуть на кількох локаціях. 28 липня о 15:00 на Співочому полі у Києві відбудеться Фестиваль духовної християнської музики та співу "Духовні піснеспіви". На сцені пройде спільна молитва, а також буде представлена фестивальна програма хорових колективів різних конфесій, муніципальних та аматорських колективів. Також передбачено майданчик для тематичної виставки та майстер-класів видатних майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. На заході матиме місце спроба фіксації рекорду України із найбільшої символічної (1030 осіб) кількості учасників церковних хорів.
Святкуючи 1030-річчя хрещення Київської Русі, представники різних християнських конфесій та деномінацій, 28 липня о 21:00 в різних містах країни увімкнуть ліхтарики у мобільних телефонах, та заспівають хором пісню "Світло в темряві світить". Під час флешмобу в різних частинах України, на головних площах міст, люди утворять живі хрести, помоляться за захисників України "та увімкнуть світло надії i передадуть надбання Володимира Великого новому поколінню українців", зазначають ініціатори події (контакти: (067) 751-08-54).
Крім того, 29 липня о 12.00 відбудеться флешмоб до 1030-річчя хрещення Русі, на якому близько 500 учасників спільно читатимуть молитву "Отче наш" (біля колони Магдебурзького права, памятник хрещення Русі).
Церкви України вже розпочали святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Церкви та влада України відзначають 1030-річчя хрещення Київської Русі

24 липня предстоятель УАПЦ митрополит Макарій очолив святкову літургію у підніжжі кафедрального собору святого Апостола Андрія Первозванного УАПЦ в Києві. На святкування до з’їхалися єпископат, духовенство та вірні УАПЦ. У спільній молитві вони просили у Бога за мир на Україні, за українських воїнів та усіх, хто оберігає цілісність держави. Крім того, предстоятель УАПЦ підніс молитви за весь український народ, за Вселенського патріарха Варфоломія, Священний Синод та за надання томосу про автокефалію.
27 липня тисячі вірян УПЦ (МП) після завершення молебню на Володимирській гірці взяли участь у хресному ході в Києві. Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій під час заходів зазначив, що 1030 років тому «святий рівноапостольний князь Володимир охрестив Руську землю, охрестив Київ, який тоді був столицею Русі, і привів усіх людей до Бога. Ми, його наступники, повинні пам’ятати про це та намагатися бути подібними до святого князя», — цитує митрополита сайт УПЦ.
«Ми, як наступники св. кн. Володимира, повинні намагатися бути подібними до нього. Ми повинні викорінювати у собі злобу, ненависть, ворожнечу, привчати себе любити Бога, поважати, терпіти і любити ближнього. На цьому живе все людство. Нехай Бог молитвами святого рівноапостольного князя Володимира обергіає всіх, хто прибув сьогодні до Києва, щоб бути учасником свята!», – наголосив митрополит Онуфрій.

Церкви та влада України відзначають 1030-річчя хрещення Київської Русі

Пряму трансляцію урочистостей УПЦ (МП) вів український телеканал “Інтер”.
28 липня із 12:00 до 13:30 – відбудеться хресна хода і молебень УПЦ КП на бульварі Тараса Шевченка (від будинку № 20 до будинку № 14), вул. Володимирській (від будинку № 56 до пл. Софійської), Володимирському проїзді (від пл. Софійської до пл. Михайлівської).
УГКЦ проводить святкові заходи за іншою датою, 14 серпня. Глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав з нагоди 1030-річчя хрещення Русі-України заявив, що «хоча древня традиція велить святкувати Хрещення Русі-України 14 серпня, проте 28 липня ми єднатимемося у цьому святкуванні з Українською Державою, оскільки це державне свято, а також із нашими православними братами».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Белоснежная улыбка – залог успеха Игровой клуб казино и букмекер – способы выбора контента и ключевые аспекты Выбор автомобильных дисков Ручные сканеры штрих-кодов уже в твоем городе Женские леггинсы по лучшей цене

Публикации