Церкви пом'янули річницю Іловайської трагедії — масового розстрілу військами РФ українських бійців

01.09.2017 17:01 6

Церкви пом'янули річницю Іловайської трагедії — масового розстрілу військами РФ українських бійців

26 серпня «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Харківській області» провело заходи до «Дня шани воїнів та волонтерів АТО».
У заходах взяв участь єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, ієрерх УПЦ КП, який на 18-му кладовищі м. Харкова, у 3-річницю трагічних подій під Іловайськом, відслужив панахиду за загиблими воїнами та волонтерами. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів.
29 серпня, під час літургії в новоосвяченому храмі Вінниці, глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій звершив заупокійну молитву за убієнних на сході воїнів і мирних жителів. Також у Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн звершив панахиду за воїнами та мирними жителями, які загинули у зоні АТО.
Того ж дня на площі «Майдан Героїв» у Кам’янському колишній Дніпродзержинськ) духовенством УПЦ (МП) була звершена заупокійна літія, присвячена третій річниці трагедії під Іловайськ.
Нагадаємо, що 24 серпня 2014 р. зранку ватажок так званої “ДНР” Олександр Захарченко оголошує про масштабний наступ по всіх напрямках. Після обстрілу з території Росії 5-й батальйон територіальної оборони України самовільно залишає позиції. В результаті без прикриття лишається ділянка державного кордону на рубежі Кутейникове-Мокроєланчик. На територію України входять російські війська. Унаслідок раптового вторгнення 24-25 серпня регулярних підрозділів Збройних Сил РФ та їх маршу в напрямку міста Іловайськ батальйони МВС України потрапили в оточення значно переважаючих за чисельністю сил ворога. 26 серпня починаються перемовини між керівником АТО Віктором Муженком та представниками Генштабу ЗС РФ (заступником начальника ГШ ЗС РФ Миколою Богдановським), а також на рівні керівництва сектору «Б» та підрозділів збройних сил РФ, про надання гарантії безпечних гуманітарних коридорів для виходу з оточення військовослужбовців ЗС України та інших військових формувань України. 29 серпня о 10:00 російська артилерія під Іловайськом впритул розстріляла «зелений коридор» попри запевнення, що українські бійці зможуть безпечно і без втрат вийти з оточення. Разом з українськими бійцями РФ вбила і трьох своїх вояків, яких українці взяли у полон для гарантії безпечного виходу. Були вбиті 366 українських воїнів, 429 — отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 — потрапили у полон, Збройні Сили України понесли значні втрати озброєння і військової техніки на суму майже 300 млн грн.
Головна військова прокуратура України повідомила результати розслідування Іловайської трагедії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купив дизельный компрессор, вы будете на шаг впереди Взять кредит онлайн в Украине Выбираем качественные часы - Rolex Daytona Бисквит классический рецепт в духовке пышный Актуальные новости из Узбекистана и всего мира

Публикации