ХаБаД посилає 650 посланців для проведення Песаха по всьому світу

23.03.2018 20:23 6

ХаБаД посилає 650 посланців для проведення Песаха по всьому світу

Всесвітній Любавічеський рух підготував понад 650 посланців, які допоможуть євреям провести Песах майже в 350 єврейських громадах по всьому світу. Глава «Служби посланників» ( «Merkos Shlichus») рабин Мойше Котлярський провів урочисту церемонію в Єврейському Дитячому Музеї, інформує сайт Єврейської громади Дніпра.

Охочих відправитися в коротке посланництво на свято Песах було набагато більше, тому «Merkos Shlichus» провів для претендентів щось на зразок іспиту, і молоді євреї, в більшості своїй студенти иешив, відповіли на різноманітні запитання для перевірки не тільки їх знання за заповідями, традиціям і звичаям свята, а й практичні навички роботи в «польових умовах», готовність до організації та проведення седерів і організації всього необхідного для поширення ідишкайт в пасхальний період.

Молоді посланці повинні будуть як допомагати рабинам на місцях, так і працювати в громадах, де немає рабинів. Багатьом з них належить відправитися в місця, які люблять відвідувати ізраїльські туристи, щоб забезпечити їх кошерної їжею на Песах, наприклад, в умовах Південно-Східної Азії. Особлива увага звертатиметься на підготовку посланників для роботи з дітьми в різних великодніх таборах, а також для організації Песаха серед студентської спільноти (в кампусах) і серед людей похилого віку, щоб навіть самотні євреї відчули свій зв'язок з єврейським народом.

Рабин Мойше Котлярський так сказав про свою зустріч з молодими людьми, які готуються поїхати на Песах в громади світу: «Мене вразила величезна кількість і якість бохурім, які в цьому році чекають свого призначення у Великодній Шліхут. Це мотивовані, які знають і віддані юнаки. Ми з гордістю продовжуємо розширювати цей важливий проект, розпочатий Любавічеським Ребе майже 75 років тому. Ми робимо все можливе, щоб дати кожному з цих молодих людей інструменти для позитивного єврейського взаємодії і виконання своєї великої місії».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/70554/

Следующая новость
Предыдущая новость

Индивидуальный трансфер из аэропорта «Суварнабхуми» Иконостас по индивидуальному заказу и коллекция готовых изделий Где купить складское оборудование? Joycasino увлекательный мир виртуального гемблинга Популярные азартные игры в интернете

Публикации