У Харкові відзначили 30-річчя християнського служіння у пенітенціарній системі України

26.10.2018 4:09 6

У Харкові відзначили 30-річчя християнського служіння у пенітенціарній системі України

Захід провели за участю керівництва Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, персоналу установ ДКВС Харківщини.
У зустрічі взяли участь співробітники пенітенціарних установ, представники релігійних організацій Харківщини та чимало інших охочих.
За участю почесних гостей та представників семи Церков Місії у залі засідань Холодногірської виправної колонії (№18) відбулися урочистості з нагоди ювілею служіння й відзначення грамотами Місії 11 співробітників соціально-виховної та психологічної служби пенітенціарних установ Харківської області, які є найближчими партнерами у забезпеченні діяльності душпастирства християнських конфесій.
Крім того, грамотами Місії були нагороджені 16 служителів, які довголітньою пастирською працею спричинилися до змін життя сотень в'язнів, які після звільнення пройшли реабілітацію та повернулися до життя. Зокрема, Українську Греко-Католицьку Церкву представляв о. Костянтин Пантелей, голова правління Місії.
Під час заходу показали документальний фільм про служіння, прозвучали свідоцтва колишніх в'язнів та спогади пастирів.
Вперше священнослужителі християнських Церков України розпочали це служіння 1988 року, на запрошення адміністрацій колоній.
Пенітенціарна система — державний інститут, що відає виконанням кримінальних покарань, накладених на громадян відповідно до закону. У її підпорядкованості перебувають слідчі ізолятори, виховні колонії, колонії різного рівня безпеки, виправні центри та кримінально-виконавчі інспекції.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Cazino: правильный выбор онлайн казино - залог успеха Переоденьте салон своего автомобиля в чехлы из экокожи Икона стиля суб культуры Fred Perry Єдиний у світі вишитий іконостас встановили на Тернопільщині Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни

Публикации