У Римі вручать відзнаку блаженного Омеляна Ковча гуманістам з України, Німеччини, Польщі, Ватикану, Америки

18.01.2018 15:33 3

У Римі вручать відзнаку блаженного Омеляна Ковча гуманістам з України, Німеччини, Польщі, Ватикану, Америки

Відзнаку щорічно вручають за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки у служінні людині та задля примирення і порозуміння між народами.
Цього року відзнаку блаженного Омеляна Ковча одержать:
Бригітта Вебер (німецька добродійниця). Її 20-річну жертовну безкорисну доброчинну працю і опіку відчули сотні багатодітних українських родин, школи-інтернати, дитячі садочки, лікарні, окремі важкохворі діти, особи похилого віку, діти з інвалідністю.
Оксана Забужко (українська письменниця і філософ). Комітет відзначає її видатну літературну працю та громадянську позицію, чесну і правдиву розповідь авторки про рідний народ, яка стала його голосом у світі та виразним словом на захист національної гідності й універсальних людських прав.
Яна Зінкевич (доброволець-медик). Керівниця Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії, яка діє у зоні проведення АТО у взаємодії зі Збройними силами України і ін. силовими структурами України. Командувачка Медичного батальйону «Госпітальєри». Яна Зінкевич у свої 19 років винесла з поля бою 128 поранених. Пережила важку травму і знову повернулася на передову. Комітет відзначає особисту самопожертву та геройську волонтерську працю – за подвиг порятунку життя людей і за особистий приклад самопожертви та мужності, який наслідує приклад Омеляна Ковча.
Тімоті Девід Снайдер (американський історик). Спеціалізується на історії Центральної та Східної Європи. Докторський ступінь здобув 1997 року в Оксфордському університеті. Викладає на історичному факультеті Єльського університету. Праці Т. Снайдера опубліковані багатьма мовами світу. Комітет відзначає багатолітню діяльність, що відкриває світові правду про потрясіння української історії як про універсальний приклад боротьби за свободу і справедливість, а також за взірець особистої моральної та наукової чесності у час пост-правди і спроб реваншу авторитаризму та тиранії.
Ян Томбінський (польський та європейський дипломат). У 1989 був засновником і президентом Асоціації з євроінтеграції у Кракові, а також членом профспілки «Солідарність» у Ягеллонському університеті. Колишній голова представництва Європейського Союзу в Україні. Сьогодні – представник ЄС при Святому Престолі. Комітет відзначає його віддану працю на підтримку демократичних цінностей у Польщі, Україні та Європі – за непорушну вірність цінностям свободи і людських прав і за винятковий особистий приклад єднання європейських народів.
Як знак вдячності за вагомі зусилля у справі встановлення миру та відновлення територіальної цілісності України та за сприяння розвиткові Католицької Церкви в Україні в рамках римських урочистостей буде вручено ікону блаженного священномученика Омеляна кардиналу П’єтро Пароліну, ватиканському дипломату, державному секретарю Святого Престолу.
Участь у заході візьмуть лауреати відзнаки, глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав, голова Комітету із вшанування пам’яті блаженного священномученика Омеляна Ковча Іван Васюник та інші члени Комітету: владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду єпископів УГКЦ, отець Стефан Батрух, Олександр Богуцький, Данило Лубківський, Микола Кміть.
Відзнаку імені Омеляна Ковча вручають щороку за значний внесок у розвиток екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму.
Наступного дня, 28 січня, відбудеться зустріч вірних УГКЦ з папою Римським Франциском з нагоди його відвідин прокафедрального собору Святої Софії у Римі. Лауреати відзнаки будуть представлені папі Франциску.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучший игровой портал для роскошного азартного отдыха Высококачественная женская и мужская обувь Футбольна команда "Архангели" стала у Хмельницькому чемпіоном римо-католицької єпархії Бисквит классический рецепт в духовке пышный На берегу Киевского водохранилища пройдет христианский палаточный лагерь

Публикации