Чому народні традиції важливі

18.01.2018 15:43 18

Чому народні традиції важливі

Чому народні традиції, що пов'язані з Церковними святами (а це майже всі українські традиції) важливі?

1. Традиції гарні самі по собі, як дійство, перфоманс, як акт мистецтва.
2. Традиції збирають людей разом, навіть з інших далеких міст.
3. Традиції виконують консервуючу і транспортну функції - переносять святкування православних свят з покоління в поколоіння, навіть не залежно від розуміння тих, хто ці традиції звершує. Дякуючи традиціям моїх пращурів я сьогодні в Православній Церкві. Велика кількість людей можуть нічого не знати про Христа, але саме традиції їх змушують прийти посвятити яблука чи паски і таким чином хоча б на хвилинку задуматись про сенс свята. У таких лююей практично немає шансів нічого не почути про духовний зміст свята. Дякуючи традиціям Церква має доступ до ЗМІ і нагоду розповісти про Христа. Якщо Церквою зацікавиться хоча б маленький відсоток з тих людей, що нічого про Церкву не знали - це уже велика радість. Якщо навіть ніхто не задумається і не дізнається нічого про Христа - передаючи традицію нащадкам вони дають шанс прийти до Христа наступним поколінням.

Тому я вважаю, що ті, хто проти традицій, таких як купання в ополонках на Водохреща, освящення яблук на Спаса, пасок на Великдень, хто засуджує людей, що беруть в них участь, насміхається з їх рівня віри і богословських знань - такі люди є ворогами Православної Церкви.

#nt_orthodox

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/blog/69769/

Следующая новость
Предыдущая новость

Данилюк пояснил, почему закон про легализацию настолько долго лежит в Раде Лечение наркомании - что это такое? Бездепозитные бонусы за регистрацию в онлайн казино Израильский раввин провел в Днепре открытую лекцию о сущности молитвы Диссертация от рук специалистов на заказ

Публикации