У Нотр дам де Парі греко-католики відправлили Богослужіння за жертв Голодомору

20.11.2017 10:53 12

У Нотр дам де Парі греко-католики відправлили Богослужіння за жертв Голодомору

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи з робочим візитом у Франції, разом з місцевою українською громадою, духовенством та Посольством України у Франції вшанувала пам`ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр. Про це повідомляє Урядовий портал.

Покладання квітів відбулося біля Тріумфальної арки - найголовнішого традиційного місця для вшанування пам`яті в Парижі. В ньому також взяли участь представники духовенства українських церков Франції та близько 20 українських громадських асоціацій. Учасники церемонії поклали квіти та виконали український гімн. Після цього в головному соборі Франції - Нотр дам де Парі - відбулося пам’ятне Богослужіння, яке провели представники єпископату та духовенства УГКЦ за присутності паризької архідієцезії Римо-католицької церкви.

Традиційно українська громада в Парижі проводить день скорботи третьої неділі листопада. Багато років поспіль в цей день збираються сотні французьких українців, об’єднаних пам’яттю про трагічні події.

«Якщо треба пояснити друзям за кордоном, у чому суть конфлікту на Сході, – найкраще розказати їм про Голодомор. Нехай розумні люди самі зроблять висновки про державу-агресора, де культ Сталіна, мабуть, чи не найсильніший за весь час після його смерті. Вірю, що краплина правди здатна пробити гору обману. Перебуваючи у Франції, я раджу французам подивитися документальний фільм їхньої талановитої режисерки– великого друга України – Бенедикт Бане. Картину «Голодомор. Забутий геноцид» («Holodomor, le génocideoublié») вона вирішила зняти саме після розповіді своїх друзів українців, чиї батьки пережили цю трагедію», - зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/69048/

Следующая новость
Предыдущая новость

Автогражданка в электронном виде Экологический паспорт Готувати смачно просто і зручно Торговые полки и стеллажи, готовые модели и под заказ в Киеве Органічні добрива від українського виробника

Публикации