У Києві руйнується ліпнина старовинного костелу, а на Тернопільщині «вмирають» десятки старих костелів

06.04.2018 16:44 0

У Києві руйнується ліпнина старовинного костелу, а на Тернопільщині «вмирають» десятки старих костелів

Під стінами пам'ятки архітектури в Києві встановили знаки, що застерігають про аварійність будівлі. Храм потерпає від поширення грибка, шкодять йому і вібрації від метрополітену.
Два роки тому Київська міська адміністрація вже спрямовувала 10 мільйонів гривень на проведення капітального ремонту будівлі. Втім, цих коштів забракло. У храмі відремонтували лише дах та підземні комунікації.
Приміщення нині ділять між собою Національний будинок органної та камерної музики і римо-католицька парафія Святого Миколая.
Разом з тим у Будинку органної музики запевняють, що споруда не перебуває в аварійному стані.
Тим часом на Тернопіллі під час мандрівок західноукраїнською глибинкою можна побачити закинуті сільські костели. У 1945-1946 роках польське населення, яке й складало основну масу римо-католиків, перебралося до Польщі, храми стали нікому не потрібними і, відповідно, закрилися. Як варіант, зустрічаються випадки, коли костели примусово закривалися ще в 1944 році, одразу після приходу радянської влади.
Повоєнна доля храмів теж однакова — їх переважно використовували як склади. З розпадом колгоспів всі ці костели стоять пусткою та поступово руйнуються.
Видання 1news.com.ua представила огляд цих храмів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бетономешалка - устройство и применение Европейское гражданство: кратчайший путь Юридические услуги на дому Баптисти відзначили 150-річчя церкви у Кропивницькому Отбор лучшего казино в 2021 году

Публикации