У Запоріжжі УПЦ МП під тиском громадськості відмовилася від ходи центром та скоротила маршрут

18.02.2018 17:43 12

Запорізька єпархія Української Православної Церкві Московського Патріархату змінила та скоротила маршрут Хресної ходи, запланованої на 25 лютого.

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу єпархії.

Хода не піде центром Запоріжжя, а обмежиться ділянкою від Свято-Андріївського кафедрального собору, розташованого на проспекті Моторобудівників, до Свято-Покровського собору на проспекті Соборному, 37. Таким чином панотці не лише змінили маршрут, а ще й скоротили його майже в три рази.

Нагадаємо, повідомлення про ходу на тлі нещодавніх скандалів із єпархією УПЦ МП викликало обурення містян. Вони назвали її провокацією та закликали владу втрутитися і знайти компромісне рішення щодо місця проведення ходи. Запорізький мер зазначив, що законних механізмів заборонити ходу немає, але порадив священнослужителям УПЦ МП обрати інший маршрут.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/70128/

Следующая новость
Предыдущая новость

Аренда яхты в Днепре Развлечения и заработок на ведущем игорном ресурсе Бисквит классический рецепт в духовке пышный Бесплатный англо-русский переводчик онлайн Вивіз будівельного сміття: як не переплатити? - поради від "Мотор-М"

Публикации