УПЦ (МП) заснувала новий храм на Чернігівщині, а УПЦ КП — на Вінниччині

14.05.2018 11:45 9

УПЦ (МП) заснувала новий храм на Чернігівщині, а УПЦ КП — на Вінниччині

9 травня 2018 р. архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря) звершив чин закладки храму на честь Різдва Чесного славного Пророка Предтечі і Хрестителя Іоанна в с. Тростянець Ічнянського району Чернігівської області.
Владика благословив усіх присутніх на богослужінні святими іконками, а діти отримали з рук архіпастиря солодкі подарунки. Віряни також приклалися до ковчегу з часткою мощей святителя Іоанна, митрополита Чернігівського, Тобольського і всієї Русі, Чудотворця, який було привезено з Миколаївського кафедрального собору м. Ніжина.
Напередодні, 8 травня, архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл, ієрарх УПЦ КП, на запрошення начальника Могилів-Подільського прикордонного загону полковника Юрія Василика взяв участь в урочистостях з нагоди 26-ліття заснування цього прикордонного загону та 100-річчя утворення Прикордонної служби України.

На урочистості прибув і глава Управління військового духовенства УПЦ КП митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. До прикордонників завітали і голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, начальник Південного регіонального управління ДПСУ, генерал-лейтенант Сергій Косік, командири військових частин Вінницької області, гості.
Урочистості розпочались чином заснування храму на честь Св. вмч. Георгія Побідоносця, який владики звершили соборно у співслужінні духовенства Вінницької єпархії. Під час богослужіння у фундамент був покладений наріжний камінь і пам’ятна капсула з грамотою про саму подію.
Учасники події також вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів-прикордонників та поклали квіти до обеліску пам’яті.
Після цього відбулось урочисте відкриття відремонтованої медичної санітарної частини загону, яке звершили голова Вінницької ОДА Валерій Коровій та начальник Південного регіонального управління ДПСУ, генерал-лейтенант Сергій Косік. Владики звершили чин освячення будівлі.
Архієпископ Михаїл подарував прикордонникам ікону Божої Матері «Скоропослушниця» та для бібліотеки загону передав примірники різноманітної духовної літератури.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Твердотельные накопители SSD: что стоит знать УПЦ нарахувала 100 тисяч учасників ходи, поліція — 15 тисяч Обжимной опрессовочный инструмент для наконечников Качественный ремонт холодильников Бесплатный англо-русский переводчик онлайн

Публикации