УПЦ відзначила у Мілані століття Помісного Собору РПЦ

19.09.2017 11:05 6

УПЦ відзначила у Мілані століття Помісного Собору РПЦ

Форум проводився за темою “Помісний Собор Руської Православної церкви 1917-18 рр. і початок гонінь на Церкву». Організаторами заходу виступили парафія святителя Амвросія Медіоланського РПЦ у м. Мілан, академія “Амброзіана”, італо-українська асоціація “Евлогія”.
Захід відбувся у приміщенні Амброзіанської бібліотеки одного з найстаріших наукових закладів світу.
Перед початком роботи форуму привітальне слово митрополита Київського Онуфрія до його учасників виголосив митрополит Полтавський Филип, голова Синодальної комісії релігійної освіти, катехізації і місіонерства УПЦ (МП). З привітальним словом від київських духовних шкіл до присутніх звернувся викладач КДАіС Олег Надь.
Про історичні факти під час проведення Собору та післясоборного періоду розповів директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило. У черговому науково-богословському форумі взяли участь православні священнослужителі, богослови та науковці з Італії, Португалії, Іспанії, Швейцарії, Латвії, України, Грузії та інших країн.
Речник Макарівського вікаріатства, благочинний Бишівського благочиння (Київська обл.) архімандрит Філарет (Єгоров) представив на розгляд поважного товариства доповідь, присвячену почесному голові зазначеного Собору, священномученику митрополиту Київському та Галицькому Володимиру (Богоявленському). Наприкінці доповіді отець Філарет повідомив про міжнародну науково-богословську конференцію, присвячену 100-літтю з дня мученицької загибелі цього святого, яку в лютому 2018 року буде проведено УПЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить библию в современном украинском переводе Широкий ассортимент качественных запчастей Чудеса Афонского старца Ефрема Филофейского Оформление патента на работу иностранцам в Москве Интернет портал Zolotoi Baton и игровые автоматы

Публикации