Молоді греко-католики Вінниці склали обітницю дотримання дошлюбної чистоти

21.07.2017 13:43 9

Молоді греко-католики Вінниці склали обітницю дотримання дошлюбної чистоти

Папа Пій XII канонізував молоду 12-річну дівчину Марію Горетті 24 червня 1950 року. Вона прославилася тим, що ціною власного життя не побоялася зберегти свою дошлюбну чистоту. Тоді, уперше в історії Церкви, урочиста церемонія канонізації була здійснена не в соборі Святого Петра, а на площі. Сама ж мати дівчини, Асунта, стала першою в історії, котра побачила за життя проголошення святою власної дочки.
З цієї причини по завершенні літургії молодь парафії склала урочисту обітницю дотримання дошлюбної чистоти. Обітницю висловили дев’ять осіб, які цього року ознайомились з молодіжним рухом «Справжня Любов Чекає». Раніше вони взяли участь у курсах, які провів о. Дмитро Романко, духівник згаданого руху у Львові. Підготовка до вступу передбачає пізнання цілі цього руху та "віддання свого серця Ісусові, щоб навчатися від Нього любити чистою любов’ю і не боятися свідчити серед свого кола друзі моральні цінності дотримання дошлюбної чистоти". Сама посвята полягає в попередньому покаянні та причасті та довіритися Христові, прочитавши молитву-обіцянку. Особливим моментом обітниці є освяченням срібної обручки з надписом «Справжня Любов Чекає», яку одягають, як правило, на безіменний палець правої руки.
Одна із учасниць розповіла: «Найперше можу сказати, що вступ до руху “Справжня любов чекає” є надзвичайно гарною місією для молодої людини нашого часу, яка намагається знайти своє місце і покликання. Звісно,багато людей вважають,що вибір бути чистим не є важливим у житті, мовляв “люди не зрозуміють”, але це хибне твердження. Так, є дуже багато осіб, які недооцінюють цю чесноту, але ж Бог милосердний і посилатиме нам людей, які цінуватимуть наш вибір — бути чистими. Також я рада, що разом з парафіяльною молоддю ми стали частинкою цього руху і можемо нести ближнім правдиве свідчення любові як дару Божого милосердя. Саме урочисте складання обітниці було дуже зворушливим і радісним, у такі моменти розумієш,що твій вибір є відважним і гідним Господа».
«На жаль, до приходу до Церкви, – продовжила інша дівчина, – я зробила багато помилок. Ось уже п’ять років активно працюю над тим, щоб змінити своє життя. Обітниця берегти чистоту насправді є доброю справою, але розумію, що давши її, випробування самі по собі не зникнуть. Але надіюсь усім серцем, що можу відкрито говорити про мою теперішню тверду позицію, пишаючись нею, адже в наш час малодушні соромляться бути нормальними. Сподіваюсь, наш крок також допоможе іншим молодим людям іти правильною дорогою назустріч тому правдивому щастю, яке тільки Бог може дарувати».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Услуги груз-такси круглосуточно в Киеве Мебель на заказ в Киеве от компании «Эфес» Как освоиться иностранцу в Украине? Чудеса Афонского старца Ефрема Филофейского Как выбрать кастрюлю

Публикации