УАПЦ і УПЦ КП моляться за єдність, владу, Константинопольського патріарха і визнання помісної Церкви

23.04.2018 20:44 6

УАПЦ і УПЦ КП моляться за єдність, владу, Константинопольського патріарха і визнання помісної Церкви

Спеціальним циркуляром ід 19 квітня глава УАПЦ митрополит Макарій благословив всіх архієреїв провести розширені єпархіальні ради за участю деканів (благочинних) та довести усіх до відома рішення Архієрейського Собору та Патріаршої Ради від 17 квітня 2018 р. і розповісти про зустріч єпископату УАПЦ та Патріаршої Ради в Адміністрації Президента України з главою держави.
"Президент у своїй промові попросив молитовної підтримки, - зазначається у циркулярі. - Тож після кожного недільного чи святкового богослужіння звершувати молебні в яких возносити молитви за Всесвятішого Вселенського Патріарха Варфоломія, Священний Синод, Президента України та усіх тих хто робить все можливе для надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. А також звернутись до благочестивого українського народу за щоденну щиру молитву до Всевишнього за Його благословення на ці столітні історичні події для України".
Також глава УАПЦ висловив "велику подяку" голові Верховної Ради України "і всім свідомим депутатам ВРУ за сьогоднішнє історичне голосування".
20 квітня розпорядженням предстоятеля УПЦ КП патріарха Філарета у храмах УПЦ КП благословляється "під час богослужінь на ектеніях після прохання про Україну виголошувати додаткові прохання", а саме "за створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви" і "за Святійшого Патріарха Варфоломія, за Президента України і Верховну Раду і за розпочате діло рук їх".
Також подається окрема "Молитва за об’єднання Української Православної Церкви".

Фото ТСН

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональный татуаж в Краснодаре Вам нужны живые подписчики в Телеграмм Выбор способа печати этикеток "Amnesty International" видит "агрессивное наступление" конфессий на парламент Украины Ручные сканеры штрих-кодов уже в твоем городе

Публикации