Суд остаточно закрив "справу паламарів" у Запоріжжі

13.12.2017 1:53 6

Суд остаточно закрив

“11.12.2017 року Шевченківським районним судом м. Запоріжжя закрито провадження у кримінальній справі відносно трьох осіб, які обвинувачувалися в організації вибуху, який стався у 2010 році в Свято-Покровському храмі м.Запоріжжя”, — йдеться у повідомленні.
Як повідомлялося, 28 червня 2010 р.у Свято-Покровському храмі УПЦ (МП) пролунав вибух саморобного вибухового пристрою, загинула черниця, вісім чоловік прихожан отримали поранення різного ступеня тяжкості.
За підозрою у причетності до вибуху були затримані колишній паламар церкви Антон Харитонов і його брат Сергій Дьомін, а трохи пізніше і паламар храму Євген Федорченко. За рішенням суду підозрюваних засудили до 14 і 15 років позбавлення волі.
Матір Антона Харитонова та Сергія Дьоміна, Ольга Дьоміна, була впевнена у непричетності своїх синів до злочину, продовжувала боротись і звертатись до усіх можливих інстанцій.
Лише після падіння режима Януковича та політичних змін в Україні Верховна Рада ухвалила рішення про "Про застосування амністій" - паламарів визнали жертвами режиму та амнистували. У березні 2014 року вони отримали довгоочікувану свободу.
Адвокати направили касаційні скарги у Вищий спецсуд, щоб він де-юре визнав невинуватість "паламарів". Навесні 2015 року суд відминив вирок, але направив справу на новий розгляд у Запоріжжя.
Хоча адвокати паламарів клопотали про направлення кримінальної справи на нове розслідування в міліцію (щоб знайти справжніх убивць та підривників церкви), а не суд.
Тепер суд закрив провадження.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Средство для безопасного и быстрого похудения На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой" Селяни за власний кошт ремонтують унікальну церкву Чернігівщини Советы для обретения счастья "Карітас Київ" і Рада молодих вчених Інституту філософії НАНУ проводять літню філософську школу про мир, діалог і філософію

Публикации