Синод УПЦ знов перейнявся біометричними паспортами і розглянув конфлікт в єпархії

26.07.2017 18:12 0

Синод УПЦ знов перейнявся біометричними паспортами і розглянув конфлікт в єпархії

Першим пунктом синодали заслухали інформацію митрополита Онуфрія про численні звернення вірян з приводу біометричних паспортів. Синод ухвалив звернутися до влади України з приводу біометричних паспортів.
Далі Синод благословив святкування у 2018 році на загальноцерковному рівні 100-річчя від дня мученицької кончини священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського, та 30-річчя відродження чернечого життя в Києво-Печерській лаврі. Оргкомітету та план заходів святкування доручено сформувати наміснику лаври митрополиту Павлу.
Була заслухана інформація митрополита Онуфрія про вимоги Податкового кодексу України в частині неприбутковості релігійних організацій шляхом внесення відповідних пунктів Податкового кодексу до своїх установчих документів. Глава УПЦ благословив внести зміни і доповнення та провести реєстрацію у новій редакції статутів Синодальних відділів (місій), Єпархіальних управлінь, монастирів, духовних навчальних закладів, братств УПЦ відповідно до вимог Податкового кодексу.
Іншим рішенням Синод висловив "стурбованість з приводу захоплення храмів релігійних громад" УПЦ і доручив Синодальному відділу з соціально-гуманітарних питань, у взаємодії із благодійним фондом «Фавор», сприяти реалізації благодійної програми місії «Крапля миру», "з метою збору пожертв для будівництва храмів у населених пунктах, де храми були захоплені".
Синод також розглянув "стан справ в Олександрійській єпархії" (займає частину Кіровоградської області). Що саме мав на увазі Синод - не пояснюється. Зазначається лише, що "у відповідь на чисельні письмові звернення, розпорядженням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від 07.06.2017 №0931 була створена комісія для вивчення стану справ в Олександрійській єпархії навколо храмового комплексу на честь Різдва Христового м. Олександрія (просп. Будівельників, буд. 28а)". До складу комісії увійшли: архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф (голова), єпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської митрополії, протоієрей Володимир Терещук, клірик Київської єпархії та протоієрей Євгеній Назаренко і протодиякон Іоанн Ганчин — клірики Кіровоградської єпархії. Комісія працювала в місті Олександрії в храмі на честь Різдва Христового 27 червня 2017 року. Висновки за результатами роботи були зафіксовані у письмовому рапорті і передані на розгляд главі УПЦ.
Ознайомившись з висновками комісії, Синод ухвалив "з метою вирішення ситуації, що склалась навколо храмового комплексу на честь Різдва Христового... вивести вищевказаний храмовий комплекс зі складу Олександрійської єпархії... та надати йому статус ставропігії з прямим підпорядкуванням" главі УПЦ, а Київській митрополії "прийняти у власність храмовий комплекс".
Ймовірно, йдеться про конфлікт в Олександрійській єпархії між єпархіальним архієреєм і місцевим духовенством, подробиці якого не розкриваються.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сильная личность примеры великих людей Зачем ставят свечи в храмах? Утепление фасадов по доступным ценам и качественно Торговое оборудование Бесплатные игровые автоматы в казино

Публикации