Священики УПЦ (МП) та УПЦ КП відвідують з подарунками воїнів на передовій АТО

24.04.2018 17:06 18

Священики УПЦ (МП) та УПЦ КП відвідують з подарунками воїнів на передовій АТО

З 9 по 14 квітня 2018 року клірик Георгіївського храму Ніжинської єпархії УПЦ (МП) в м. Бахмач Чернігівської області протоієрей Анатолій Вегера перебував з гуманітарною місією у зоні АТО. Священик відвідав населені пункти Краматорськ, Авдіївку, Маріуполь та ін. Поїздка підрозділами спецоперацій ССО була звершена вчетверте.
У підрозділах та на блокпостах священнослужитель вітав військових з Воскресінням Христовим, а відомий на Чернігівщині і далеко за її межами гурт «Смоляни» виступив перед солдатами з концертною програмою.
Поїздка на передову відбулася за участю та за підтримки депутата обласної ради Валерія Колоші. Загалом, військовослужбовцям було передано понад 1,5 тон продуктів харчування.
Під час кожної зустрічі із військовослужбовцями отець Анатолій звершував молитву за здоров’я воїнів та щасливе повернення додому.
З 17 по 21 квітня відбувалася чергова поїздка волонтерів у зону військового конфлікту на схід України, яка була організована Вінницькою єпархією УПЦ (МП). У поїздці взяли участь священики: протоієрей Анатолій Кузнєцов та протоієрей Василій Августінов, а також представник ГО «Союз десантників Вінниччини» Сергій Буравель та волонтери з Літина і Вапнярки. Трьома автомобілями було доставлено понад 17 тон допомоги українським військовим та соціальним закладам у Донбасі.

Священики УПЦ (МП) та УПЦ КП відвідують з подарунками воїнів на передовій АТО

Як розповів протоієрей Анатолій, на початку шляху були доставлені ліки до 59-го мобільного шпиталю, який розташований у м. Сєверодонецьк. Тут відслужили святковий молебень, після якого роздали паски та святкові подарунки персоналу та пораненим. Священик поспілкувався з військовослужбовцями на духовні теми.
Наступним пунктом, який відвідали вінничани, було м. Торецьк. Священики і волонтери привезли багато продуктів харчування, солодощів, одягу та іграшок для місцевого дитячого будинку. Наступним пунктом відвідин стала Новомихайлівки. Своїм давнім друзям, літнім інвалідам з місцевого Будинку милосердя, о. Анатолій та о. Василій привезли понад три тони продуктів. Ще понад три тони передали у жіночий монастир в с. Нікольське. Разом у Новомихайлівці та Нікольському в цей час перебувають на утриманні майже 160 літніх людей, серед яких значна частина лежачих та інвалідів.
Також вінницькі священики привітати з пасхальними святами своїх друзів з підрозділу «Евакуація – 200», які займаються доставкою з війни додому тіл загиблих українських воїнів. Тут відбулося спілкування з військовослужбовцями, святкова молитва, роздача подарунків. Отець Анатолій освятив автомобілі, зокрема місцевого підрозділу МНС.
На завершення волонтери відвідали одну з «гарячих точок» — с. Піски, де також мали спілкування з військовими і передала їм пасхальні подарунки, продукти, засоби особистої гігієни, побутову хімію.
Від імені митрополита Вінницького і Барського Симеона, ієрарха УПЦ (МП), протоієрей Анатолій Кузнєцов подякував усім, хто брав участь у поїздці та долучився до її організації.
18 квітня в селищі Великий Березний Закарпатської області провели у останню дорогу ветерана АТО, кавалера ордена “За мужність” III ступеня Павла Дем’яненка. Чин похорону звершив благочинний Великоберезнянського благочиння, настоятель Свято-Троїцького храму УПЦ (МП) в смт. Великий Березний протоієрей Василій Ковач.
Попрощатися з захисником Луганського аеропорту прийшли рідні, побратими по військовій службі, волонтери, громадськість.
16 квітня благочинний Бершадського району Вінницької єпархії УПЦ КП протоієрей Ростислав Процанін відбув у зону бойових дій на Донеччину для зустрічі з захисниками України.

Парафіянами Свято-Покровського храму м. Бершадь, учнями шкіл сіл Бирлівки, Дяківки, Шляхової та жителями інших сіл Бершадського району було зібрано та передано військовим паски, крашанки, м'ясні вироби, консервацію тощо – загальною вагою 2 тонни.
Були відвідані позиції 17 ОМПБ в Ясинуватському районі на Донеччині. Воїни з радістю зустрічали священика на своїх бойових позиціях. Протоієрей Ростислав служив молебні, окропляв військових освяченою водою та вітав їх з Воскресінням Христовим.
16-20 квітня 2018 року військові священики Ковельського міського, районного, Старовижівського деканатів Волинської єпархії УПЦ КП перебували в зоні проведенння операції об’єднаних сил на Донбасі.
Протоієреї Іван Зеленко (старовижівський декан), Матвій Олійник, Андрій Сех та священик Станіслав Беспалов відвідали військовослужбовців та передали їм освячені паски, продукти, іншу гуманітарну допомогу. Душпастирі також відвідали м. Волноваху, де служить ієромонах Макарій (Дядюсь) із Луцька, який опікується будівництвом храму Святителя Миколая Чудотворця.
20 квітня єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, ієрарх УПЦ КП, у пункті постійної дислокації 14-ої окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід», взяв участь в урочистому відкритті меморіальних дошок військовослужбовцям 51-ої окремої механізованої бригади: підполковнику Василю Спасьонову та командиру І-ої зенітної батареї зенітного ракетного дивізіону бригади майору Олексію Шепелюку, які загинули в боях за Україну у 2014 році. Під час дійства владика звершив панахиду за убієнними воїнами та освятив пам'ятні дошки на їх честь.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Медицинский центр для суррогатных мам Отель для комфортного отдыха во Львове Стоит ли выбирать крашеные межкомнатные двери? УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю Рестораны Бразильской кухни в Киеве

Публикации