Рішення Константинополя про Томос відкладається як мінімум до кінця серпня

18.07.2018 12:33 0

Рішення Константинополя про Томос відкладається як мінімум до кінця серпня

Синод Вселенського Патріархату не прийме рішення щодо надання Томосу про Єдину помісну Українську православну Церкву до 1030-річчя святкування Хрещення Русі, як раніше очікували представники влади та духівництво. Делегація Константинопольського Патріархату ще не завершила інформування інших помісних Церков з цього приводу, через що рішення стосовно Томосу відкладається як мінімум до кінця серпня.

Незважаючи на зміщення строків, позиція Вселенського Патріарха щодо українського церковного питання залишається незмінною. Про це інформує РБК-Україна, посилаючись на дипломатичні джерела. Один з дипломатів, знайомий з подробицями створення в Україні помісної православної Церкви, наголосив, що затримка з остаточним рішенням зумовлена тривалістю самої процедури надання автокефалії.

Синод Вселенського Патріархату (Константинопольська православна церква) минулого тижня не розглянув питання Томосу про Єдину помісну Українську православну Церкву. Тепер це питання відкладається як мінімум до кінця серпня, коли має відбутися наступна сесія Синоду.

І хоча точна дата надання Томосу не була відома, чиновники й духівництво очікували, що це станеться ближче до святкування 1030-річчя Хрещення Русі, запланованого на 27-28 липня. Про це ще кілька місяців тому говорили президент Петро Порошенко та глава УПЦ (Київського патріархату) Філарет.

В УПЦ (КП) пояснюють затримку з Томосом тим, що Константинопольський Патріархат ще не завершив офіційне інформування всіх помісних церков з цього питання. "Засідання Синоду відбувається регулярно, кожен місяць. Тобто, будь-яка наступна чергова сесія Синоду може прийняти це рішення", - припустив архиєпископ УПЦ КП, голова інформаційного відділу Київської патріархії Євстратій (Зоря). Він вважає, що рішення про надання Томосу можна очікувати вже цієї осені.

Спікер Верховної ради Андрій Парубій минулого тижня також заявив, що рішення з Томосом – це "питання літа-осені". Отже, нова Церква може бути створена вже в цьому році, вважає голова парламенту.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/71861/

Следующая новость
Предыдущая новость

Заказать грузоперевозки от надежного перевозчика Єдиний у світі вишитий іконостас встановили на Тернопільщині Беларусь не впустила из Украины главу Белорусской Автокефальной Православной Церкви Где купить хорошие магниты? Партнерская деятельность, предложенная в казино Вулкан

Публикации