Римо-католицькі паломники з України та світу прибудуть до Бердичева

19.07.2019 14:51 3

У Бердичеві на Житомирщині триває підготовка до прибуття паломників римо-католиків із різних частин України, Європи та світу, які 20 й 21 липня 2019 року візьмуть участь у відпустових урочистостях Матері Божої Святого Скапулярія. Цього року урочистості в Бердичеві відбудуться під гаслом «Богородице, українську сім’ю під Свій захист. Про це повідомляє «Релігія в Україні».

«Цього року переживаємо свято Матері Божої Святого Скапуларія в контексті Року святості подружжя та сім’ї в Україні. Також наша урочистість збігається з днем виборів до Верховної Ради України. Хочемо надії на краще майбутнє родин у нашій державі віддати під опіку Пресвятої Діви Марії. Тому, як і щороку, запрошуємо всіх вас у паломництво до санктуарію в Бердичеві. Молитовний заклик нашої зустрічі "Богородице, українську сім’ю під Свій захист прийми" – це втілення нашого прагнення доручити Богородиці всі родини, які живуть на українській землі. Особливо хочемо просити про зміцнення любові, зцілення від непорозумінь, звільнення від шкідливих для стосунків залежностей. Надіємося біля бердичівської ікони отримати від доброго Бога потрібні нам благодаті», – розповів отець Рафаїл Мишковський, хранитель санктуарію.
Уже кілька тижнів на площі святого Івана Павла ІІ у Бердичеві тривають роботи з побудови трьох головних об’єктів: польового вівтаря, вежі для представників медіа й майданчика для музикантів і хору. Споруджують їх працівники монастиря, парафіяни, брати босі кармеліти й черниці зі Згромадження Святої Терези від Дитяти Ісуса.
За словами отця Рафаїла Мишковського, цьогоріч до Бердичева прибуде близько 15 піших груп і дві групи велосипедистів.
Зустрічатимуть паломників у суботу, 20 липня, від 16:00. О 18:00 службу Божу очолить голова Конференції єпископів Римо-Католицької Церкви в України єпископ-ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслав Бернацький, а проповідь виголосить єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький.
З 22:00 20 липня до 6:00 21 липня в храмі триватиме нічне молитовне чування в намірах сімей України.
Уранці 21 липня у храмі відбудеться служба. О 9:30 розпочнеться молитва розарію на площі святого Йоана Павла ІІ, а об 11:00 – відпустова літургія, яку очолить архієпископ Томаззо Капуто. Йому співслужитимуть єпископи України на чолі з єпископом Броніславом Бернацьким. Також участь в урочистостях візьмуть представники влади та дипломатичного корпусу й офіційні делегації.
З нагоди урочистостей у Бердичеві й початку паломництва до вірян звернувся єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький: «З великою радістю прагнемо запросити усіх людей доброї волі, усіх християн, як вважають, що чекають і потребують усього цього особливого часу відкритості до Бога, усіх, хто зібрав сьогодні свої прохання та потреби та прагне їх цього року принести до Господа. Запрошую на цьогорічне паломництво до санктуарію Матері Божої Бердичівської! Щоб саме тоді – звісно, за змогою – пройти цей шлях до санктуарію ногами, проїхати автомобілем, автобусом. Щиро запрошуємо розділити з нами радість урочистостей 20–21 липня 2019 року. Нехай нас щоразу більшає – тих, хто вже відкрив у своєму житті Бога та прийшов поділитися з іншими розумінням, що Господь насправді діє в нашому житті».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/rcc_in_ukraine/76562/

Следующая новость
Предыдущая новость

Секреты ухода за волосами Соціологи: українці все більше схиляються до створення помісної Церкви Тотал меньше 2.75: что это значит в ставках на спорт Получение американской визы для украинцев быстро и безопасно Самые популярные приложения для взлома мобильных игр на Андроид

Публикации