Підсанкційний Новинський у Москві просив Кирила благословити Україну, а Анісімов отримав орден «за труди»

19.07.2019 16:59 0

Підсанкційний Новинський у Москві просив Кирила благословити Україну, а Анісімов отримав орден «за труди»

Голова фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді Вадим Новинський попросив у патріарха РПЦ Кирила благословення для України та українців.

Лідер парламентської фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський зустрівся в Росії з главою РПЦ патріархом Кирилом. Про це у Facebook 18 липня повідомила прес-служба фракції.

Зустріч відбулася в межах візиту делегації Української Православної Церкви Московського Патріархату у Свято-Троїцьку Сергієву лавру в Сергієвому Посаді Московської області.

«Ваша святосте, просимо вашого патріаршого благословення богозбережній країні нашій Україні та боголюбимому українському народу», – цитує прес-служба фракції Новинського.

У відповідь глава РПЦ заявив, що весь час думає про українців: «Україна – свята земля, і народ український в моєму серці», - сказав Кирил і додав, що підтримує тих, хто вибрав не бути із «квазіцерквою» (цдетьяс про ПЦУ- ред.).

Нагадаємо, 25 грудня 2018 року уряд Росії розширив перелік українських громадян і організацій, щодо яких введено санкції. Серед підсанкційних 245 осіб є прізвище Новинського.

Разом з тим Прес-служба РПЦ повідомляє, що 18 липня Указом Патріарха Кирила нагороджено архипастирів, монахинь, ченців, а також мирян, які «особливо потрудилися на благо Святої Церкви. Серед нагороджених – одіозний Васілій Анісімов, якого в РПЦ називають «керівником прес-служби УПЦ (МП)». Він отримав від Кирила з нагоди 60-річного ювілею орден преподобного Сергія Радонежського II ст.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/76565/

Следующая новость
Предыдущая новость

Основы капитального ремонта в квартире На Луганщині селяни звинуватили настоятеля 100-річної церкви в її руйнації Игровые автоматы X-казино Качественное и недорогое строительство саун Юридическая помощь онлайн во всех сферах

Публикации