П'ятидесятники посвятили на Київщині нову церкву та реабцентр для безхатченків

18.06.2018 21:17 93

П'ятидесятники посвятили на Київщині нову церкву та реабцентр для безхатченків

Координатор служіння, пресвітер церкви «Скинія», доктор богослов’я В’ячеслав Когут розповів, як працює центр. Безхатченки не просто приходять сюди «передихнути» – безкоштовно поїсти, помитись і перевдягнутись, багато хто з них вирішує залишитися на подальшу реабілітацію. Вони повертаються у соціум: йдуть на роботу, відновлюють сім’ї, починають служити іншим.
Ребцентр у Тарасівці отримав неофіційну назву «Вокзал». «Так назвали з двох причин. По-перше, тут проходить початковий етап реабілітації, на якому люди перебувають тиждень-два, а потім розподіляються на інші ребцентри у Житомирській, Чернігівській, Одеській або Хмельницькій областях. А по-друге, саме на залізничному вокзалі фактично і почалося це служіння, – розповідає В’ячеслав Когут. – Люди, яким церква роздавала харчі і благовістила, почали проситися на реабілітацію. Потім, коли з’явився автобус із пунктом обігріву (просто знахідка у зимовий період!), ми почали служити у підземних переходах на Бесарабці та Майдані незалежності, тож бажаючих потрапити на реабілітацію побільшало. Сьогодні на центрі перебувають від 12 до 15 чоловік – це максимум, на що він розрахований».
За словами служителя те, що починалося як роздавання бутербродів, сьогодні виросло у доволі масштабне служіння – «Нічний дозор». Це потужне молодіжне прославлення, медична допомога, харчування за принципом «перше, друге і компот».
В’ячеслав багато і з захопленням розповідає про служіння безхатченкам та відкриття нових церков. Як відомо, на базі Української Церкви Християн Віри Євангельської діє проект «400 церков – за п’ять років» (до 2020 року). Освячення церкви в селі Тарасівка відбулося саме у рамках цього проекту.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Юридические услуги на дому Букет для невесты заказываем в интернет магазине Детокс процедуры: польза и вред, риски мероприятий при горечи во рту Автомобильная заправочная станция на погранпереходе «Котловка» Sale of hair in bulk. How choose the best product?

Публикации