Предстоятелі Церков вітають українців з Різдвом Христовим

04.01.2020 2:10 0

Предстоятелі Церков вітають українців з Різдвом Христовим

Патріарх УГКЦ Святослав у своєму вітанні наголошує, що Різдво – це джерело перемоги над страхами сучасної людини перед майбутнім і невідомим.

«Різдво – це єднання Бога з людиною: Бог сам входить у життєвий простір людини і починає жити як людина, приймаючи всі невигоди, виклики й загрози. Радіймо, отже, бо ми ті, кого Христос у своєму народженні визволив від страху, даруючи нам радість у любові. Він також відновить нашу здатність до любові Бога і ближнього. У Ньому – основи нашого народного, державного і церковного буття.

Дорогі брати і сестри! З Різдвом Христовим щиро вітаю всіх вас: тих, хто в Україні і на поселеннях, хто сьогодні святкує разом з рідними і хто далеко від рідних, молодих і старших, дітей і батьків, здорових і немічних, заможних і бідних. Сьогодні всі ми багаті в радості та любові новонародженого Спаса. Думкою і серцем я з тими, хто страждає від тілесних і душевних ран. Усі, хто з вас перебуває у сумнівах і пошуках серед небезпек і тривог сучасного світу, хто спраглий справжнього миру й радості – прийміть оце моє різдвяне вітання і мої обійми в любові. Особливо сьогодні я єднаюся в молитві з тими, хто безстрашно стоїть на фронті та захищає нашу державу. З цієї святкової нагоди висловлюю вдячність і передаю благословення також нашим ветеранам бойових дій. Хай слова нашої колядки промовляють до серця кожного:

Пастирям уподобімся,
Рожденному поклонімся,
Щоб ізволив мир нам дати,
Скорби в радость преміняти,
Віруючим, віруючим у Нього (Вселенная, веселися).

Зі щирого серця бажаю всім вам справжньої радості дітей Божих, смачної куті, веселих свят Різдва Христового та щасливого, мирного і благословенного нового року!

Христос народився! Славімо Його!»

Предестоятель УПЦ МП Митрополит Онуфрій у своєму Різдвяному привітанні бажає, щоби Господь перебував у наших серцях та щоби на всій багословенній українській землі запанував мир.

«Дивним і чудесним у Різдві Христовому є і те, що Син Божий прийшов у світ через Пресвяту Діву. Святий Іоанн Златоуст говорить, що як Адам, без жінки, привів у світ Єву, так і Пресвята Діва, без мужа, народила Спасителя. Причому Адам залишився цілим після взяття із його тіла ребра, а Пресвята Діва залишилась нетлінною після народження Богомладенця Христа.

Ще раз сердечно поздоровляю усіх Вас, дорогі брати і сестри, з Різдвом Христовим, з великою Тайною явління Бога у плоті (1 Тим. 3, 16).

У ці дні ми радіємо і смиренно дякуємо нашому Спасителю за те, що Він, наш Владика і Господь, по Своїй невимовній любові до нас, грішних і падших людей, прийшов у світ, узяв на себе нашу людську природу, очистив, освятив і спас її.

В благословенну Різдвяну ніч Ангели співали дивну пісню: «Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління» (Лк. 2, 14). Сьогодні ми особливо молимось і благаємо Господа, щоб мир, який Господь приніс на землю в Своєму Різдві і який оспівували святі Ангели, спочивав в наших серцях, в наших сім’ях і на всій нашій благословенній Українській землі. Нехай всіх нас Господь благословить миром. Амінь».

"Дорогі та улюблені діти Божі, мир вам! Від щирого серця та з братньою любов’ю вітаю вас з новою віхою в нашому земному житті – Новим 2020 роком та чудовим святом Різдва Христового. Разом з вами хочу сердечно дякувати Всевишньому за рік прожитий, за радісні та сумні дні, за Його незмінну вірність до Своєї Церкви та надію, що хвилює серце і душу, – надію на зустріч з Нашим Спасителем і Царем, «Який прийде і не загається, а праведний житиме вірою».

Закликаю всіх нас з надією та з вірою дивитися в майбутнє, пам’ятаючи слова Ісуса: «Ось Я з Вами аж до кінця віку». Бажаю великої радості, подібної до радості пастухів та мудреців, що удостоїлися побачити своїми очима «Єдинородного від Отця».

Хай ніякі турботи чи негаразди – навіть світового масштабу – не затьмарять нам очі, щоб бачити Невидимого та Вічносущого, в руках Якого – життя та дихання наше.

Боже благословення хай спочиває на нас та дітях наших у Новому 2020 році, а Слово Боже, як ясна зоря, хай спрямовує наші кроки до Небесного Єрусалиму, щоб вклонитися Небесному Царю і принести Йому нетлінні скарби нашого серця.

Хай нам у цьому допоможе Господь! З любов’ю та молитвами про вас – старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко"

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/78396/

Следующая новость
Предыдущая новость

Важность прогнозов на футбол Как подготовиться к печати бейджей на мероприятие? Красивые детские фотозоны по выгодной цене Казино Cosmolot множество игр и отличные бонусные предложения Квартирный переезд: «Абрикос» превратит проблему в праздник

Публикации