Предстоятель УПЦ КП і голова Українського товариства глухих обговорили питання співпраці

03.01.2018 18:56 9

Предстоятель УПЦ КП і голова Українського товариства глухих обговорили питання співпраці

У зустрічі також взяли участь директор Культурного центру УТОГ Володимир Гончаренко, сурдоперекладач Ніна Курашова, перший заступник голови Синодального управління військового духовенства, настоятель Свято-Миколаївського храму на Татарці у Києві протоієрей Тарас Мельник та клірик Свято-Миколаївського храму на Татарці ієрей Василь Бурка.
Сторони обговорили важливі питання співпраці Української Православної Церкви Київського Патріархату та Українського товариства глухих у духовній підтримці та допомозі людям, які мають особливі потреби, зокрема глухим та слабочуючим.
З ініціативи кліру Свято-Миколаївського храму на Татарці (м. Київ, вул. Нагірна, 1) вже з 7 січня 2018 року, зі свята Різдва Ісуса Христа, щонеділі буде служитися літургія з перекладом на жестову мову.
Патріарх Філарет благословив такі заходи та зазначив, що необхідність проведення подібних богослужінь назріла вже давно, а здійснення душпастирського служіння серед людей з особливими потребами, налагодження співпраці між Київським Патріархатом і УТОГ, контакти між Церквою та громадськими організаціями для допомоги такій категорії людей - це блага, потрібні для всього українського суспільства.
На завершення зустрічі патріарх Філарет вручив гостям пам'ятні подарунки та закликав Боже благословення на їхні добрі діла.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить бутсы в Киеве? В Киевской обладминистрации открыта фотовыставка «Кое-что общее», разбивающая религиозные стереотипы Электрические штабелеры: что это и зачем? Протестанты реализовали в Славянске социально-евангельский проект «Сильное поколение» Честность онлайн-казино — в лучшей версии рунета

Публикации