Предстоятель УАПЦ очолив святкові урочистості у монастирі на Святій Горі на Львівщині

17.07.2018 16:13 9

Предстоятель УАПЦ очолив святкові урочистості у монастирі на Святій Горі на Львівщині

Предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) 15 липня очолив святкову Літургію з нагоди храмового празника у монастирі Положення Ризи Пресвятої Богородиці на Святій Горі поблизу с. Ушня Золочівського району, що на Львівщині.

Про це повідомляє Zik з посиланням на прес-службу Львівської єпархії УАПЦ.

Разом з предстоятелем УАПЦ в урочистостях взяли участь митрополит Галицький Андрій (Абрамчук), єпископ Коломийського, вікарій Івано-Франківської єпархії УАПЦ Павло (Мисак), а також 40 священиків із Львівської та Івано-Франківської єпархій.

УАПЦ_2.jpg

Довідка:

Монастир Положення Ризи Пресвятої Богородиці на Святій Горі розташований приблизно за 60 км на схід від Львова між селами Білий Камінь та Ушня Золочівського району. За переказами на вершині Святої Гори 6 вересня 1948 року три дівчинки та юнак стали свідками появи Пресвятої Богородиці. Після того, як видіння зникло, на вершині гори з’явилося джерельце. Згодом місцеві мешканці збудували тут капличку. У часи переслідувань церкви, на початку 1960-х років, каплиця та джерело були знищені комуністичним режимом. Наприкінці 1989 р. парафіяни та священик села Ушня о. Маркіян Балаш, які перші на Золочівщині перейшли у відроджену УАПЦ, відновили дерев’яну капличку. Джерело знищували декілька разів, проте, воно завжди відновлювалося.

Старанням митрополита Макарія (Малетича) у 2002 році джерело упорядкували та розпочали будівництво літнього (відкритого) храму Положення Ризи Пресвятої Богородиці та монастирського будинку. У співслужінні понад 120 священиків Львівської та Рівненсько-Волинської єпархій новозбудована церква була освячена 15 липня 2008 року в день престольного празника та 10-ту річницю проведення піших прощ. З 2010 р. розпочато роботи щодо перенесення церкви св. Онуфрія зі с. Бісковичі Самбірського району, збудованої у 1774 р. Після впорядкування та ремонтних робіт храм освятили 10 жовтня 2012 р.

З 1998 року розпочалися піші прощі зі Львова до Святої Гори. Першу Літургію очолив Патріарх Київський і всієї України УАПЦ Димитрій (Ярема). Відтоді відбуваються щорічні відправи, які очолює у співслужінні собору духовенства митрополит Львівський Макарій. 1 червня 2014 р. організовано також першу дитячу прощу, на яку прибули представники п’яти львівських парафій: Успення Пресвятої Богородиці, Успення праведної Анни, Покрови Пресвятої Богородиці (р-к «Південний»), Вмч. Пантелеймона (храм при 8-мій лікарні) та св. Володимира Великого (м. Львів-Винники).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uapc/71850/

Следующая новость
Предыдущая новость

Огромный выбор чехлов для Xiaomi Redmi Note 4 и не только Тысячи люстр на одном сайте Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове Быстрые кредиты онлайн Броши из бисера на фетре

Публикации