На Житомирщині группа селян перейшла з УПЦ КП до УПЦ (МП), а на Вінниччині громада УПЦ КП сперечається з місцевою владою за місце для храму

17.07.2018 15:36 69

На Житомирщині группа селян перейшла з УПЦ КП до УПЦ (МП), а на Вінниччині громада УПЦ КП сперечається з місцевою владою за місце для храму

Мешканці с. Кропивня Хорошівського району Житомирської області перейшли з Київського Патріархату до Московського. Лист з відповідним проханням про долучення до Овруцької єпархії УПЦ (МП) і особистими підписами подали 37 вірян.
Звертаючись до архієрея УПЦ (МП) селяни заявили, що священики УПЦ КП не є дійсними священиками. Також було зауважено, що для мешканців села та загалом регіону є очевидними визначні труди, які духовенство Овруцької єпархії УПЦ (МП) на чолі з архієреєм покладають на благо Церкви.
12 липня митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон (Стретович) надав своє благословення на зарахування мешканців Кропивні до складу Овруцької єпархії.
Щодо суперечок за використання храму не повідомляється.
У ці ж дні громада храму Святого Великомученика Пантелеймона УПЦ Київського Патріархату м. Гайсин Вінницької області звернулась до керівництва держави, Вінницької області, українських політичних та громадських організацій з проханням "захистити громаду від свавілля місцевих чиновників".

У зверненні зазначається, що у 2014 році громада УПЦ КП вирішила "збудувати свій храм, де б мали змогу молитися за майбутнє мирне життя незалежної України, а не щоденно за «здравіє патріарха Кіріла»". За участю матерів воїнів, що загинули під час АТО, та волонтерів храм вирішили збудувати храм у дальньому куточку парку відпочинку біля могил воїнів, що загинули під час Другої світової війни. Проте місцева влада на це дозволу не давала, пропонуючи збудувати храм серед поля за містом, де відсутня інфраструктура.
Громада просить владу допомогти "позбавити нас від безглуздого переслідування очільника району", який "штовхає нас на радикальні дії (висвітлення в ЗМІ, перекриття доріг), адже сьогодні ми вже ні перед чим не зупинимося, нам просто немає куди відступати".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сайт мегаразвлечений и суперпризов Женские леггинсы по лучшей цене Смогут ли Flutter Entertainment и Stars Group создать общий бизнес? Как не ошибиться, приобретая межкомнатные двери? Компания, завоевавшая доверие азартных игроков!

Публикации