Православні, протестанти, мусульмани, греко- і римо-католики вшанували пам’ять захисників України, які протистояли російським військам

30.08.2018 17:53 3

Православні, протестанти, мусульмани, греко- і римо-католики вшанували пам’ять захисників України, які протистояли російським військам

Серед тих, хто прийшов до центру української столиці, аби разом з іншими співгромадянами віддати данину пам’яті загиблим воїнам - і чимало українських послідовників ісламу - як чоловіків, так і жінок, яких сьогодні багато на передовій, у військових підрозділах, в тилу і серед волонтерів, що опікуються учасниками дій на сході країни та ветеранами АТО/ООС, не надаючи перевагу тому чи іншому захисникові через його (чи її) етнічне походження чи релігійні переконання.
Над Михайлівською площею й алеєю Героїв Небесної сотні лунали слова молитов представників українських церков та релігійних організацій, поруч молилися православні і протестанти, греко- й римо-католики, мусульмани. Зі словами молитви до Аллаха звертався й муфтій Духовного управління мусульман України “Умма” шейх Саід Ісмагілов, який впродовж вже більш як чотирьох років регулярно їздить на фронт, надаючі духовну, психологічну та матеріальну підтримку й воїнам-одновірцям, й захисникам іншої релігійної приналежності, як імам-капелан; молилися Мурад Путілін та Євген Глущенко - представники Військового капеланства мусульман України , що приїхали на вшанування пам’яті українських патріотів просто з фронту.
Звертаючись до присутніх, муфтій ДУМУ “Умма” шейх Саід Ісмагілов, зокрема, сказав про те, що нині Україну боронять послідовники різних віровчень - в тому числі й мусульмани, подякував родинам загиблих героїв та звернувся зі словами мольби до Всевишнього, благаючи про звільнення окупованих Криму й Донбсу й миру для всієї України.
Як відомо, бої за важливий стратегічний об’єкт Донбасу - місто Іловайськ, тривали з середини серпня 2014 року. Українським військовим майже вдалося оволодіти містом, але тут втрутилася російська армія. Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили в оточення. Сотні бійців були вбиті під час виходу з оточення так званим гуманітарним («зеленим») коридором, попри домовленість з російською стороною. Тоді ж президент Петро Порошенко звинуватив Росію у відкритому збройному вторгненні на Донбас і скасував з цієї причини візит до Туреччини. Згідно зі звітом Міністерства оборони України, вторгнення російських військ на територію України відбувалося протягом 24-29 серпня 2014 року, а загальна кількість контингенту складала: 3,5 тис. осіб особового складу, 60 танків, 320 БМД (БМП), 60 гармат, 45 мінометів, 5 ПТРК.
Впродовж трьох років тривають дискусії та ведеться слідство щодо цієї трагедії. Дані про втрати різняться й по сьогодні. 14 серпня цього року свої висновки оприлюднила і Генпрокуратура: 366 українських воїнів загинуло, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон. Вцілілі учасники тих серпневих подій називають ще більшу кількість загиблих.
Фото ukrinform.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Юридический перевод документов Купить трафик на сайт Церковные иерархи обсуждают законопроект об открытии заседаний парламента молитвой "Отче наш" Организация вывоза мусора контейнером Во Львове студентов программы по экуменизму обучат менеджменту

Публикации