Польський філософ прочитає в Києві монографічний курс «Вступ до християнської солідарності»

05.09.2017 20:09 3

Польський філософ прочитає в Києві монографічний курс «Вступ до християнської солідарності»

"Солідарність стала одним з найбільш важливих політичних і етичних понять ХХ і ХХІ століть, спочатку пов’язаних із занепадом комунізму в Центральній Європі, а пізніше з проблематикою соціальної справедливості. Категорія солідарності – це виклик для Церкви. Яким чином солідарність випливає з католицької інтелектуальної культури? Чим християнський підхід до солідарності відрізняється від світської пропозиції її розуміння? Якого значення надає солідарності віра? Нарешті, якими є сакраментальні джерела солідарності? Монографічний курс презентує проблематику солідарності в контексті християнської теології, символіки і філософії", – зазначають організатори заходу.
Лектором є доктор Цезарій Кощчельняк (Cezary Kościelniak) – філософ, публіцист, професор Університету ім. Адама Міцкевича в Познані (Польща). Сфера наукових зацікавлень: релігія в громадському житті (процеси секуляризації в Європі та США, роль релігії в розвинутих країнах, релігія і культура), політика вищої освіти.
Лекції відбудуться 6, 7 та 8 вересня з 18:15 до 21:05 за адресою: Інститут релігійних наук в Києві (Київ, вул. Деревлянська, 13, поверх 2).
Вхід вільний.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить медицинские маски Качественный пенопласт от производителя Смогут ли Flutter Entertainment и Stars Group создать общий бизнес? Написание курсовой и отчету по практике Приобретение качественных сладостей из Европы: 5 причин для посещения и использования потенциала торговой площадки «PlayBerry Ukraine»

Публикации